Trainer René Eijer kan vanavond in het bekerduel uit bij NEC Nijmegen (aftrap: 18.30uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Verder komt dit bekerduel te vroeg voor Andrija Novakovich, die nog herstellend is van blessureleed. Kai Heerings heeft de training wel weer hervat en zou, als de nood aan de man is, kunnen spelen.

Dat betekent dat Eijer ten opzichte van het elftal dat hij het veld instuurde in Arnhem geen wijzigingen hoeft te maken. Desalniettemin verwachten we enkele wijzigingen, omdat (a) dat de laatste seizoenen gebruikelijk is in bekerduels en (b) de Sittardse bijdrage aan het duel in Arnhem pover was.

We verwachten zeker Aykut Özer in doel, die ook in Helmond keepte. Centraal achterin vermoeden we dat Eijer vasthoudt aan het duo Branislav Niñaj en aanvoerder Wessel Dammers. Aan de zijkanten verwachten we wijzigingen met Clint Essers aan de rechterkant; Marco Ospitalieri aan de linkerkant.

In de achterhoede hoeft Eijer geen wijzigingen aan te brengen, maar de strijd om de linksbackpositie tussen Michael Pinto en Marco Ospitalieri is intens. We gokken op de eerste. Verder geen wijzigingen achterin. Alexei Koşelev staat in doel, Wessel Dammers en Branislav Niňaj verdedigen het centrum van de verdediging. Alessandro Ciranni (nog zo’n globetrotter volgens Dagblad De Limburger, die toch echt op slechts 34 km van Sittard is geboren) doet hetzelfde aan de rechterkant.

Op het middenveld lijken José Rodríguez en Mark Diemers (geboren op 306 km van Sittard, maar volgens Dagblad De Limburger dan weer géén globetrotter) zeker van hun plek. We vermoeden dat Jorrit Smeets vanavond net als zondag in de basis start.

In de driemansvoorhoede verwachten we Lisandro Semedo, Finn Stokkers en Lazaros Lamprou. Ten opzichte van zondag zullen Lars Hutten en André Vidigal waarschijnlijk uit de basis verdwijnen.

Oud-Fortunezen bij NEC Nijmegen? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij NEC Nijmegen? 10 Maart 2000. Matthew Amoah en Robert Roest buigen een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

Laatste vijf duels uit tegen NEC Nijmegen: G-V-V-G-W

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-V-W-W-V

Scheidsrechter Pol van Boekel bivakkeert op plek 13 in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat is onderkant middenmoot, dus de man heeft nog wel wat goed te maken.

Opstelling: Özer; Essers, Niňaj, Dammers, Ospitalieri; Rodríguez, El Messaoudi, Diemers (Hutten); Semedo, Stokkers, Lamprou.

Supporters: 301 Fortunezen zullen de verplichte auto/buscombi trotseren en plaatsnemen in het uitvak in de Goffert. Busreizigers melden zich om 16.00 uur bij het Fortuna Sittard Stadion; autoreizigers melden zich tussen 17.15  en 17.45 uur bij de parkeerplaats van het Texaco-tankstation Romeinse Put langs de A73.