Gisteravond vond de loting voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi plaats. Fortuna Sittard, dat zich eerder deze week na een 0-5 overwinning bij Helmond Sport plaatst voor die tweede ronde, werd gekoppeld aan een andere eerstedivisionist: NEC Nijmegen.

Fortuna speelde tweemaal eerder tegen NEC in het bekertoernooi. In het seizoen 85/86 betrof het een kwartfinaleduel tussen twee eredivisionisten. Fortuna was favoriet, maar verloor in de Goffert van de latere degradant met 2-1. In het seizoen 11/12 speelde eerstedivisionist Fortuna Sittard thuis tegen eredivisionist NEC Nijmegen. Fortuna leek dat duel verrassend te gaan winnen, maar incasseerde in blessuretijd de gelijkmaker. In de verlenging liep NEC uit naar 2-4.

Het derde bekerduel tussen NEC Nijmegen en Fortuna Sittard wordt gespeeld in Nijmegen en wel op 30, 31 oktober of 1 november. Fortuna speelt competitieduels op 28 oktober (Vitesse uit) en 4 november (PEC Zwolle thuis); NEC speelt competitieduels op 26 oktober (TOP Oss thuis) en 2 november (Jong AZ thuis). Als er twee dagen tussen duels moeten zitten, dan blijft alleen 31 oktober over voor het bekerduel. De andere optie is een verschuiving in het competitieprogramma van Fortuna Sittard of NEC Nijmegen.

Bron: KNVB