Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter. Perr Schuurs keert terug van een schorsing. Voor de rest is iedereen fit en speelgerechtigd.

In de verdediging verwachten we dat Braga één wijziging doorvoert. Schuurs keert terug in de basis, ten koste van Kai Heerings. Schuurs zal dan samen met Wessel Dammers centraal in de verdediging spelen. We verwachten dat Aykut Özer het doel verdedigt; Christopher Braun als rechtsback fungeert en Michael Pinto opnieuw de voorkeur krijgt op Marco Ospitalieri op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen. Dat betekent Dries Saddiki, Jorrit Smeets en Todd Cantwell in de basis.

In de voorhoede verwachten we ook geen wijzigingen. Kortom, het trio Lisandro Semedo (rechter flank), Stefan Askovski (linker flank) en Finn Stokkers (spits).

Bekende gezichten bij NEC Nijmegen? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij NEC Nijmegen? 10 Maart 2000. Fortuna buigt een 1-0 achterstand bij rust om in een 1-2 overwinning via treffers van Matthew Amoah en Robert Roest vlak voor tijd. De assist voor de winnende treffer kwam van het hoofd van Kevin Hofland.

Laatste vijf competitieduels uit tegen NEC Nijmegen: V-V-G-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? G-V-V-V-V

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof vinden we terug op plek 23 (van 24) in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Veel slechter hadden we het niet kunnen treffen.

Opstelling: Özer; Braun, Schuurs, Dammers, Pinto; Saddiki, Smeets, Cantwell; Semedo, Stokkers, Askovski.