Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel tegen Heracles Almelo (aftrap: 19.45uur) vanwege langdurig blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers en Anthony Syhre. Ook Branislav Niňaj, Finn Stokkers en Kai Heerings zijn er waarschijnlijk niet bij vanavond, vanwege kleinere, maar hardnekkige, blessures. Amadou Ciss is nog steeds op pad met Senegal O20 en dus ook niet van de partij. Datzelfde geldt voor José Rodríguez, die afgelopen zondag zijn vijfde gele kaart ontving en dus van deelname aan het duel tegen Heracles is uitgesloten. Het enige positieve nieuws is dat Clint Essers en aanvoerder Michael Pinto terugkeren van een uitsluiting.

De lijst afwezigen bevat vijf spelers die centraal in de verdediging uit de voeten kunnen en daar zit dus het grootste probleem voor de technische staf. In de selectie blijven drie spelers over die ooit centraal achterin hebben gespeeld voor Fortuna: Clint Essers, Mahamadou Dembélé en Rubén Ramírez. Geen van de drie heeft ruime ervaring op het hoogste niveau en we verwachten niet dat Eijer met twee van die drie gaat starten. We vermoeden dat Eijer de oplossing elders in de selectie zoekt, bijvoorbeeld bij Ahmed el Messaoudi. De Belg heeft bij KV Mechelen, Standard Liège en Lierse SK centraal achterin gespeeld. We houden het erop dat hij centraal achterin de leiding zal nemen met Rubén Ramírez, die het afgelopen zondag aardig deed tegen Excelsior, als zijn secondant.

Op de rechtsbackpositie verwachten we dat Alessandro Ciranni, ondanks de terugkeer van Clint Essers, de voorkeur krijgt. De terugkeer van Michael Pinto heeft wel gevolgen voor de linksbackpositie: Pinto in de basis in plaats van Marco Ospitalieri. Alexei Koşelev verdedigt het doel.

Op het middenveld verwachten we geen veranderingen, kortom, we gaan uit van een 4-3-3-opstelling. Jorrit Smeets, die de aanvoerdersband teruggeeft aan Michael Pinto, Andrija Balić en Mark Diemers moeten voor de ideeën zorgen.

Ook in de driemansvoorhoede verwachten we geen wijzigingen. Fortuna speelt dus met Lisandro Semedo aan de rechterkant; Lazaros Lamprou aan de linkerkant; Andrija Novakovich speelt in de spits.

Oud-Fortunezen bij Heracles Almelo? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij Heracles Almelo? 27 Augustus 1994. Fortuna wint in Almelo met 0-1 via een treffer van Robert van der Weert. Het was destijds het eerste competitieduel van een seizoen dat met een schaal op de markt eindigde! In de daaropvolgende 23 seizoenen troffen we Heracles slechts driemaal in Almelo, zonder succes.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Heracles Almelo: G-V-V-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-V-G

Scheidsrechter Jeroen Manschot vinden we terug op plek acht in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Eindelijk eens een scheidsrechter met een positieve balans. VAR Christian Mulder staat op plek achttien in de lijst. Daar moet Manschot zich maar niet te veel van aantrekken.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, El Messaoudi, Ramírez, Pinto; Smeets, Diemers, Balić; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Er zullen 338 supporters plaatsnemen in het uitvak. Busreizigers melden zich vanavond om 16.00uur bij het Fortuna Sittard stadion; autoreizigers melden zich tussen 18.30 en 18.50uur bij het BP-tankstation De Bolder langs de A1 bij Holten, alwaar ze hun omwisselbiljetten kunnen omruilen voor entreekaarten.