Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen Heracles Almelo (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Verder is ook Andrija Novakovich nog steeds niet beschikbaar. Hij staat nu ook al een maand buiten spel. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar.

Omdat het viertal afwezigen er in Venlo, tijdens het laatste competitieduel, ook niet bij was, hoeft Eijer geen wijzigingen aan te brengen in zijn basiselftal. De drie tegentreffers in Venlo (en 24 treffers in totaal) geven dan weer wel aanleiding om achterin iets te veranderen, maar heeft Eijer spelers op de bank zitten die het beter kunnen? We vermoeden dat Eijer vasthoudt aan de achterhoede, die in Venlo startte. Alexei Koşelev verdedigt het doel. Alessandro Ciranni fungeert als rechtsback; Michael Pinto als linksback. Centraal het duo Wessel Dammers en Kai Heerings (of wellicht Branislav Niňaj op de plek van Heerings).

Op het middenveld lijken José Rodríguez en Mark Diemers zeker van hun plek. De derde plek op het middenveld hangt er vanaf hoe Eijer wil spelen: aanvallend (Lars Hutten) of ietwat behoudender (Jorrit Smeets). We vermoeden de aanvallendere variant, die thuis tegen PEC Zwolle zo succesvol was, dus met Hutten.

In de voorhoede verwachten we geen wijzigingen. Dus Lisandro Semedo speelt vanaf rechts; Finn Stokkers in de punt van de aanval; Lazaros Lamprou vanaf de linker flank.

Oud-Fortunezen bij Heracles Almelo? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen Heracles Almelo? 14 Januari 1995. In het kampioensjaar versloeg Fortuna Sittard Heracles voor het laatst in een thuisduel. Een doelpunt van Fuat Usta volstond voor de zege. We wachten dus al 23 jaar op een thuisoverwinning op Heracles Almelo. Niet vergeten dat we in al die tussenliggende jaren slechts driemaal in dezelfde competitie speelden als Heracles.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Heracles Almelo: V-V-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-G

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük staat op plek achttien in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Daar worden we niet vrolijk van. VAR Freek van Herk floot onvoldoende duels van Fortuna om in aanmerking te komen voor een notering in onze lijst.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Heerings (Niňaj), Dammers, Pinto; Rodríguez, Diemers, Hutten; Semedo, Stokkers, Lamprou.

Supporters: Er is een pre-party nabij de hoofdingang van het stadion. Die pre-party begint om 18.00uur.