Trainer Sjors Ultee kan morgenmiddag in het thuisduel tegen Heracles Almelo (aftrap: 12.15uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Wessel Dammers en Djibril Dianessy. Bassala Sambou is juist op tijd speelgerechtigd geraakt. Hij is overigens nog niet 100% wedstrijdfit, dus we verwachten de aanvaller niet in de basisopstelling.

Ondanks de forse nederlaag van afgelopen week in Alkmaar, verwachten we dat Ultee vasthoudt aan de elf spelers die tegen AZ aan de aftrap verschenen.

Dat betekent dat we Alexei Koşelev in het doel verwachten. Op de rechtsbackpositie verwachten we opnieuw Felix Passlack, die de voorkeur krijgt boven Clint Essers op die positie. Centraal in de verdediging spelen Branislav Niňaj en – bij absentie van Wessel DammersGrégoire Amiot. Voor deze posities heeft Ultee Patrik Raitanen en Clint Essers achter de hand. Aanvoerder Mica Pinto houdt de deur dicht aan de linker kant. Een doubleur op die positie heeft Fortuna niet echt. In de voorbereiding speelde Aron Dobos er en wellicht kan ook Amiot er spelen.

Op het middenveld verwachten we Jorrit Smeets, Álex Carbonell en Adnan Ugur. De eerste alternatieven op het middenveld zijn Dimitrios Ioannidis en Nassim el Ablak. Verder verwachten we Mark Diemers als valse linksbuiten aan de aftrap. Jacky Donkor is het alternatief op de linkerflank; Amadou Ciss het alternatief centraal.

In de aanval verwachten we dat Rasmus Karjalainen start vanaf de rechter flank. Agim Zeka en Aron Dobos zijn de alternatieven. Centraal in de aanval moet Vitalie Damașcan voor de doelpunten zorgen. De alternatieven in de punt van de aanval zijn Karjalainen en Bassala Sambou.

Oud-Fortunezen bij Heracles Almelo? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen Heracles Almelo? 24 November 2018. Vorig seizoen keerden de Heraclieden met een 3-0 nederlaag huiswaarts. Mark Diemers, Finn Stokkers en Ahmed el Messaoudi zorgden voor de treffers.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Heracles Almelo: W-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-..-..-..-..

Scheidsrechter Kevin Blom staat op plek elf in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een middenmoter dus. VAR Stan Teuben floot slechts eenmaal een duel van Fortuna Sittard. Opnieuw dus een onervaren VAR bij een duel van Fortuna Sittard.

Opstelling: Koşelev; Passlack, Niňaj, Amiot, Pinto; Smeets, Carbonell, Ugur, Diemers; Karjalainen en Damașcan.

Supporters: Het supportershome opent de deuren om 11.00uur; de fanshop is open van 10.00-12.00uur en van 14.00-15.00uur; het Fortunamuseum (alleen voor supporters op de hoofdtribune) is open van 10.45-12.00uur.