Interim-trainers Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens kunnen vanavond in het thuisduel tegen FC Utrecht (aftrap: 20.00uur) een keuze maken uit een vrijwel volledige selectie. Iedereen is fit en speelgerechtigd, behalve Ivo Pinto (geblesseerd) en nieuweling Oguzhan Özyakup (niet speelgerechtigd).

De andere nieuweling Úmaro Embaló is wel speelgerechtigd, maar trainde nog nauwelijks mee, dus we verwachten hem zeker niet aan de aftrap.

FC Utrecht is de competitie teleurstellend begonnen. De Domstedelingen pakten twee punten uit vier duels. Dat is beneden de verwachting in Utrecht, zeker als je bedenkt dat RKC Waalwijk, SC Cambuur en FC Emmen, drie van de vier tegenstanders waren.

De nederlaag van afgelopen zondag tegen Ajax en de bedenkelijke taferelen die zich gedurende dat duel afspeelden, zullen de Utrechtse burger ook geen moed hebben gegeven. Nieuwbakken trainer Henk Fraser kan zijn borst al vroeg in het seizoen nat maken.

Wat dat betreft zijn er natuurlijk wel enkele parallellen te trekken naar Fortuna Sittard, dat het overigens voorlopig met twee punten minder moet doen dan FC Utrecht. Fortuna Sittard ontsloeg Sjors Ultee vorige week maandag, kreeg de Nederlandse voetbalwereld over zich heen, maar is er niet in geslaagd snel een opvolger te strikken.


Heeft iemand de gestorte bagger van ons logo geveegd?

Het ontbreken van een trainer heeft geen gevolgen gehad voor Fortuna’s activiteiten op de transfermarkt. Fortuna slaagde er namelijk in om de twee doelen die de club zichzelf stelde in de laatste week van de transfermarkt te realiseren. Úmaro Embaló moet voor een extra optie aan de zijkanten zorgen; Oguzhan Özyakup moet de creatieve middenvelder worden, die de club tot dusverre in dit prille seizoen node lijkt te missen.

Het ontbreken van een trainer heeft wel gevolgen op het trainingsveld, waar Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens nog een week de leiding in handen hebben, terwijl zij het stokje graag zouden doorgeven aan een nieuwe hoofdtrainer.

Het betekent dat het duo Vergoossen / Schepens ook deze week verantwoordelijk is voor de opstelling. We vermoeden dat Ivor Pandur in Heerenveen een basisplek tegen FC Utrecht heeft afgedwongen. Hij staat dus onder de lat.


Pandur keepte een prima partij in Heerenveen

Mickaël Tirpan maakt een lastige start door van het nieuwe seizoen. We vermoeden dat als Ivo Pinto beschikbaar zou zijn geweest, Tirpan zijn basisplek zou hebben verloren. Echter Pinto is geblesseerd, dus krijgt Tirpan een nieuwe kans. Centraal verwachten we Dimitris Siovas en Rodrigo Guth. George Cox speelt als linksback.

Op het middenveld verwachten we Deroy Duarte en Doğan Erdoğan aan de aftrap. Een van die twee gaat op termijn waarschijnlijk zijn basisplek verliezen aan Oguzhan Özyakup, maar dat zal dus niet vanavond zijn.


Erdoğan krijgt een nieuwe kans

Resteert de positie van aanvallende middenvelder. Aanvoerder Mats Seuntjens liet zich afgelopen zaterdag in Heerenveen ontvallen, dat het weinig zin heeft hem op de linkerflank te posteren als hij daar achter een vleugelverdediger van de tegenstander aan moet rennen.

Seuntjens solliciteert dus naar een centrale rol op het middenveld. Als Vergoossen / Schepens daarin willen meedenken, dan kunnen ze Seuntjens als aanvallende middenvelder opstellen, met als gevolg dat Cole Bassett zijn basisplek verliest. We vermoeden dat het trainersduo kiest voor Seuntjens.

In de voorhoede verwachten we Tijjani Noslin aan de rechterflank. Burak Yilmaz in de spits en Iñigo Córdoba aan de linkerkant.

Oud-Fortunezen bij FC Utrecht? Nee, we herkennen niemand met een Fortunaverleden bij FC Utrecht.

Laatste thuisoverwinning op FC Utrecht? 21 April 2000. Het is alweer 22 jaar geleden dat Fortuna Sittard voor het laatst thuis won van FC Utrecht. Destijds stond er op de 31ste speeldag niets op het spel. Fortuna had er toen meer zin in dan FC Utrecht. Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah verzorgden de doelpunten: 3-0.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Utrecht: G-V-G-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-V-V-V-..

De KNVB stuurt Allard Lindhout naar Sittard om dit duel in goede banen te leiden. Dan weten we natuurlijk al genoeg, want Lindhout staat afgetekend onderaan de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Fortuna is doorgaans kansloos met deze man in het zwart. VAR Sander van der Eijk staat voorlaatste in bovenstaande lijst. Tel uit je winst.

Opstelling: Pandur; Tirpan, Guth, Siovas, Cox; Duarte, Erdoğan, Seuntjens; Noslin (Bassett?), Yilmaz en Córdoba.

Supporters: De deuren van het Fortuna Sittard Stadion openen rond 18.00uur. De fanshop in het stadion opent op hetzelfde moment de deuren en is rondom de wedstrijd open tot 22.30uur. Uiteraard is het supportershome ook open rondom de wedstrijd. Als je er niet bij kunt zijn, maar je wil het duel wel zien, schakel dan in op ESPN3.