Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het uitduel tegen Ajax (aftrap: 20.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Vitalie Damașcan, Leandro Fernandes, Álex Carbonell en Martin Angha. Angha viel geblesseerd uit in het duel tegen Vitesse en is nog niet voldoende hersteld. Wel van de partij is aanvoerder Mica Pinto, die terugkeert van een uitsluiting.

In de achterhoede keert aanvoerder Mica Pinto terug op de linksbackpositie en dat zal ten koste gaan van George Cox. De afwezigheid van Angha stelt Ultee voor een probleem. Hij kan Branislav Niňaj terughalen naar het centrum van de verdediging en Passlack als rechtsback opstellen, waardoor er een plek op het middenveld voor George Cox vrijkomt. Ultee kan ook Cian Harries koppelen aan Grégoire Amiot in het centrum van de verdediging, waardoor er minder geschuifd hoeft te worden in de rest van het elftal. Gaat Ultee Harries voor de leeuwen gooien in Amsterdam? We denken het niet en gokken op de eerste variant.

Op het middenveld verwachten we naast George Cox, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets en Mark Diemers aan de aftrap. Bassala Sambou en Amadou Ciss vormen de aanval.

Oud-Fortunezen bij Ajax? Ja, we herkennen Perr Schuurs.

Laatste competitie-overwinning uit bij Ajax? 18 April 1999. Fortuna Sittard gaat met 1-3 winnen in Amsterdam. De drie doelpunten komen van de voeten van Regillio Simons (2x) en Mark van Bommel.

Laatste vijf competitieduels uit bij Ajax: V-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-G-V-G

Scheidsrechter Jeroen Manschot staat op plek elf in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een eerlijke scheidsrechter dus. VAR Clay Ruperti floot nog nooit een duel van Fortuna.

Opstelling: Koşelev; Passlack, Niňaj, Amiot, Pinto; Tekie, Smeets, Cox, Diemers; Sambou en Ciss.

Supporters: 228 Fortunezen zullen in het uitvak aanwezig zijn. De 84 busreizigers melden zich om 17.30 uur bij het Fortuna Sittard stadion. De 144 automobilisten melden zich vanaf 19.15 uur op parkeerplaats P2 bij de Johan Cruyff ArenA.