Trainer René Eijer kan vanmiddag in het uitduel tegen Ajax (aftrap: 16.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers, Anthony Syhre, Branislav Niňaj en Finn Stokkers. Vlijter en Stokkers hebben wel de veldtraining hervat, maar het duel tegen Ajax komt vast te vroeg. José Rodríguez is opnieuw beschikbaar na zijn uitsluiting tegen AZ. Áron Dobos is op pad met Hongarije O19 en dus afwezig.

Vorige week opteerde Eijer in Alkmaar voor een 4-3-3-opstelling. We verwachten dat hij dat vanmiddag weer zal doen.

In doel verwachten we Alexei Koşelev. Op de rechtsbackpositie speelde afgelopen zondag Mahamadou Dembélé, maar overtuigen kon hij niet (is ook niet zijn favoriete positie). Datzelfde geldt voor Clint Essers en Alessandro Ciranni die op de plek dit seizoen ook niet hebben kunnen overtuigen. We verwachten vanmiddag Calvin Mac-Intosch als rechtsback. Mac-Intosch is beschikbaar voor de rechtsbackpositie, omdat José Rodríguez beschikbaar is centraal achterin, waar hij een koppel zal vormen met Kai Heerings. Op de linksbackpositie verwachten we aanvoerder Michael Pinto.

Op het middenveld zijn Jorrit Smeets en Mark Diemers zekerheden. De derde plek gaat naar Ahmed el Messaoudi of Andrija Balić. We gokken op de laatste.

De voorhoede blijft ongewijzigd. Lisandro Semedo en topscorer Lazaros Lamprou bestrijken de flanken; Andrija Novakovich speelt in de punt van de aanval.

Oud-Fortunezen bij Ajax? Ja, Perr Schuurs, maar we verwachten hem niet aan de aftrap.

Laatste competitie-overwinning uit tegen Ajax? 18 April 1999. Fortuna Sittard was die middag sterker dan Ajax. Regillio Simons (2x) en Mark van Bommel brachten dat overwicht tot uitdrukking op het scorebord: 1-3.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Ajax: V-V-V-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-V-W-V

Scheidsrechter Jochem Kamphuis vinden we terug op plek 22 (laatste plek) in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Kortom, dit is de man die ons door de jaren heen de meeste punten heeft gekost. VAR Kevin Blom staat op plek tien. Eindelijk eens een ervaren VAR, maar dat heeft verder niets met ons te maken, maar meer met de tegenstander.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Rodríguez, Heerings, Pinto; Smeets, Diemers, Balić (El Messaoudi); Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Fortuna Sittard zal ondersteuning krijgen van 635 supporters in het uitvak. Er rijden twaalf bussen in drie clusters. Cluster 1 (bus 1 t/m 4) vertrekt om 12.50uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion; cluster 2 (bus 5 t/m 8) vertrekt om 13.10uur; cluster 3 (bus 9 t/m 12) vertrekt om 13.30uur. Autoreizigers melden zich tussen 15.15 en 15.45uur bij parkeerplaats Ruwiel aan de A2 ter hoogte van Breukelen om omwisselbiljetten om te ruilen. Bij de Johan Cruijff ArenA parkeer je op P2 (zorg wel dat je een parkeerkaart hebt gekocht).