Kristijan Bistrović miste de laatste drie competitieduels van het seizoen 2022/23 vanwege blessureleed. Hij keerde ook voortijdig terug naar Kroatië om een kleine ingreep te ondergaan.

De Kroaat speelde de tweede helft van de competitie bij Fortuna Sittard op huurbasis van CSKA Moskou en Fortuna bedong ook een optie tot koop.

Fortuna wilde op het einde van het vorige seizoen wel verder met Bistrović, maar de lichtte de optie in het huurcontract niet. Wellicht waren de voorwaarden Fortuna te gortig.

Desondanks liet Bistrović weten dat hij hoopte dat CSKA Moskou en Fortuna Sittard toch tot een vergelijk konden komen, omdat hij graag in Nederland zijn carrière wilde voortzetten.


Bistrović leidde Fortuna’s middenveld na de winterstop

Ondertussen vernemen we vanuit Moskou, dat Bistrović werkt aan zijn herstel, met andere woorden de operatie is achter de rug.

Volgens CSKA zal de Kroaat ruim een maand nodig hebben om terug fit te geraken. In die periode traint hij individueel. Het betekent dat hij sowieso de start van de Russische competitie (volgende week) gaat missen.

Maar gaat hij überhaupt nog spelen voor CSKA, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2025? CSKA laat het in het midden. Zolang de transfermarkt open is, is alles mogelijk. Ook een (tussentijds) vertrek.

Het is onduidelijk of Fortuna nog steeds interesse heeft in Bistrović. Fortuna heeft een nieuwe trainer, een nieuwe technisch manager en werkt met een afgeslankt spelersbudget. Wellicht (en waarschijnlijk) zoekt Fortuna elders naar een geschikte middenvelder.

Hoe dan ook, Bistrović zal eerst fit moeten geraken voordat er sprake kan zijn van een (mogelijke) overstap naar welke ploeg dan ook. Dat gaat waarschijnlijk niet voor augustus gebeuren.

Bron: RSport