Tijdens de winterstop van het seizoen 22/23 huurt Fortuna Sittard Kristijan Bistrović van het Russische CSKA Moskou. De dan 24-jarige middenvelder staat in de Russische hoofdstad onder contract, maar speelt op dat moment voor het Italiaanse US Lecce. Bistrović komt niet meer van de bank af in ‘de hak van de laars’ en dat zint zijn werkgever niet. Omdat Fortuna juist op zoek is naar een opvolger van de naar RKC Waalwijk vertrokken Mats Seuntjens, belandt Bistrović in Sittard-Geleen.

De start van de Kroatische middenvelder is veelbelovend, maar Bistrović’ prestaties lopen parallel aan Fortuna’s vormdip. Pas op het einde van de competitie schraapt het elftal van Julio Velázquez nog wat punten bij elkaar, maar dat maakt Bistrović niet meer mee: hij moet geblesseerd afhaken.


Kristijan Bistrović heeft zojuist voor de gelijkmaker gezorgd bij FC Utrecht

Tijdens een sessie Zaanse Methoden laat de middenvelder zijn licht schijnen over de nabije toekomst: hij wilt het liefst bij Fortuna blijven, maar CSKA Moskou heeft ook nog wel wat te zeggen. ‘Binnenkort moet er een beslissing worden genomen met betrekking tot de optie in het contract en mijn manager heeft al met de clubs gesproken over mijn toekomst en ik hoop dat er oplossing uit de bus komt waarmee alle partijen kunnen leven’, aldus Bistrović.

Ondertussen wordt in Rusland dezelfde vraag aan hem gesteld: ‘Wat gaat de nabije toekomst brengen?’ Daarop kan de Kroatische middenvelder nauwelijks antwoord geven. Fortuna wilt graag dat Bistrović ook komend seizoen aan de Milaanstraat valt te bewonderen, maar een besluit is nog niet genomen.

Dat zal enerzijds te maken hebben met Fortuna’s financiële situatie, maar ook met de nieuwe trainer. Dat vraagstuk is inmiddels opgelost, want sinds enige tijd weten we dat Danny Buijs de komende twee seizoenen als trainer zal fungeren.

Ondertussen wilt Bistrović nog altijd terugkeren naar Nederland, maar een oplossing waarin alle drie de partijen zich kunnen vinden is nog niet gevonden. ‘Ik houd alle opties open’, aldus Bistrović.

Bron: Bookmaker Ratings