Aan de start van het seizoen 18/19, als Fortuna net gepromoveerd is naar de eredivisie, begint Sjoerd Ars als technisch manager bij Fortuna Sittard. Hij volgt dan Charly Chudik op. Als in de winterstop directeur voetbal Mustafa Aztopal ook vertrekt, komen er nog wat taken op het bordje van Ars.

Samen met Ogan Tarhan, die Europa afstruint op zoek naar betaalbaar talent, en de assistenten Jesper van Aarnhem en Bo Breukers hield Ars de afgelopen vijf seizoenen het technische gedeelte van de club drijvende.

Gedurende de eerste helft van het zojuist afgelopen seizoen verloor Ars zijn assistenten aan de Fortuna Vrouwen (Bo Breukers) en de jeugdopleiding van Club Brugge (Jesper van Aarnhem). Hij kreeg er in november Américo Branco voor terug.


Ars bij de presentatie van Grégoire Amiot

Al die tijd werkte Ars parttime bij Fortuna Sittard, want hij houdt er ook nog een eigen bedrijf op na (Solar4All). Fortuna heeft behoefte aan een fulltime technisch manager, maar dat wil Ars niet.

Fortuna heeft dat nu opgelost door Américo Branco per 1 juli aan te stellen als (fulltime) technisch manager. Sjoerd Ars blijft verbonden aan de club als (parttime) technisch adviseur.

Bron: Fortuna Sittard