Afgelopen weekend, tijdens het uitduel tegen PSV, ontbrak Kristijan Bistrović in de basisopstelling. De Kroatische middenvelder trainde in de aanloop van het duel apart van de groep en besloot voorafgaande aan de wedstrijd deze aan zich voorbij te laten gaan.

Inmiddels heeft trainer Julio Velázquez meer informatie gegeven over de situatie rondom Bistrović. Voor de 25-jarige huurling van CSKA Moskou zit het seizoen er namelijk op. Bistrović heeft Sittard-Geleen inmiddels verlaten, is teruggekeerd naar zijn geboorteland en maakt zich op voor een (kleine) operatie. Door de naam van Bistrović kan dus een streep voor het duel bij Excelsior Rotterdam en het laatste thuisduel tegen NEC Nijmegen.


Julio: Velázquez: ‘Het seizoen van Kristijan Bistrović zit erop’

Of we Bistrović nog eens terugzien in het geel en groen valt te betwijfelen. Tijdens een sessie Zaanse Methoden gaf de middenvelder aan liefst niet te willen terugkeren naar Moskou, maar is daarbij afhankelijk van CSKA.


Fortuna Sittard – Vitesse (2-0), het (voorlopig?) laatste duel van Kristijan Bistrović

Indien Bistrović (al dan niet definitief) vertrekt uit Rusland, dan is Fortuna één van de mogelijkheden. Zijn contract loopt na dit seizoen nog één seizoen door bij CSKA, dus de Russische club zal Bistrović het liefst willen verkopen. In de huurovereenkomst is een bedrag opgenomen waarvoor de Fortuna de middenvelder kan overnemen, maar of de club die kan of wilt ophoesten is onduidelijk.

Bron: Dagblad de Limburger