Het heeft even geduurd en voltallig is het bestuur ook nog niet, maar toch: er is een nieuw bestuur. Op papier ziet het er goed uit.


Het bestuur zal uiteindelijk uit zeven personen bestaan. Vijf posten zijn ingevuld:

1) Wil Meijers – directeur van Bee One en drijvende kracht achter Trots op Fortuna wordt voorzitter van het bestuur
2) Wil Helwig – directeur van Helwig Timmerfabrieken en drijvende kracht achter Trots op Fortuna wordt secretaris binnen het bestuur
3) Marcel Tinnemans – directeur van Mosa Glas wordt verantwoordelijk voor jeugdzaken
4) Chretien Queis – directeur van Q-Solutions wordt verantwoordelijk voor commerciële zaken
5) Wil Paes – voormalig wethouder van Sittard-Geleen wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Sportzone.

De club zoekt nog een penningmeester en een verantwoordelijke technische zaken. Afgaande op de korte beschrijving van de bestuursleden zit er heel wat capaciteit in dit bestuur. Vier bestuursleden met relevante ervaring in het bedrijfsleven in verschillende bedrijfstakken en verschillende regio’s. Verder nog een bestuurslid dat goed ingevoerd is in de Sittardse politiek en ook dat kan tellen.

Verder heeft geen enkele van de vijf bestuursleden een besmeurd verleden bij Fortuna, ondanks dat ze al jarenlang betrokken zijn bij Fortuna. Alweer een pluspunt. Ik kan weinig nadelen over dit bestuur verzinnen, of het moet zijn dat er niemand met voetbalbestuurservaring in zit.

Verder zal Cisca Dresselhuys ook wel teleurgesteld zijn. Blijft er toch nog een vraagteken over. Er is ook een Raad van Toezicht aangesteld, met daarin Jo Abelshausen en Sjra Philippen. Laten we hopen dat beide heren zich op de achtergrond houden. Goed, het bestuur is er. Op papier ziet het er aardig uit, nu de praktijk.

Het zal niet makkelijk worden om Fortuna weer vooruit te stuwen en we wensen de bestuursleden daarbij veel succes.

Riccardo Welters