De winterstop komt eraan en dus komt ook het geruchtencircuit op gang. De eerste naam van een Fortunees die genoemd wordt, is die van Lisandro Semedo. De Portugees stapte aan de start van het seizoen 17/18 op huurbasis over van Apollon Limassol naar Fortuna Sittard. In zijn debuutseizoen speelde hij met vijftien doelpunten en vijftien assists een belangrijke rol in Fortuna’s promotie naar de eredivisie. Fortuna lichtte de optie tot koop in zijn huurcontract, waardoor hij tot de zomer van 2022 in Sittard-Geleen onder contract staat.

Semedo leek vervolgens in diezelfde zomer op weg naar het Engelse West Bromwich Albion, maar die deal ging niet door. Hij bleef dus met Fortuna in de eredivisie, maar kon afgelopen seizoen de (te?) hoge verwachtingen niet inlossen.

Fortuna verhuurde Semedo bij aanvang van het huidige seizoen aan het Griekse OFI Kreta. Daar heeft hij totdusverre zesmaal gescoord (plus twee assists) in twaalf competitieduels en onlangs maakte hij ook zijn debuut voor het nationale elftal van Kaapverdië. Zodoende heeft hij zich weer in de kijker gespeeld. Er zouden, aldus Dagblad De Limburger, vier clubs interesse hebben getoond: twee Griekse clubs, een Duitse en een Franse club.

Er is echter een complicatie en dat is dat OFI Kreta een optie tot koop heeft bedongen in de huurovereenkomst met Fortuna Sittard. Fortuna kan Semedo dus niet zomaar verkopen aan een andere club. Dagblad De Limburger vroeg na bij Directeur Voetbal Sjoerd Ars. Ars bevestigt dat OFI een optie tot koop heeft, maar de koopsom (ook vastgelegd) is ten eerste behoorlijk hoog en ten tweede mocht er een club zijn die meer biedt, dan zal Fortuna dat extra bedrag niet mislopen.

Op twitter gaat het gerucht dat AEK Athene een van de geïnteresseerde clubs is. De club zou bereid zijn 1,5 miljoen euro te betalen; Fortuna zou 3 miljoen vragen (wellicht is dat de afkoopsom die OFI in het huurcontract heeft laten opnemen).

Eerder gaf Fortuna aan, eens in de twee à drie jaar een speler te willen verkopen om de club financieel gezond te houden. De verkoop van Semedo is interessant, omdat hij (veel) geld kan opleveren, zonder dat Fortuna er onmiddellijk sportief op achteruit gaat (want hij speelt niet bij Fortuna).

Bron: Dagblad De Limburger / AEK Athènes France