Enige tijd geleden werd duidelijk dat Fortuna Sittard en beoogd investeerder Acun Ilıcalı niet meer op één lijn zaten. Met andere woorden: de deal leek van tafel. Dat lijkt nu meer dan ooit inderdaad het geval te zijn.

Vandaag maakt de KNVB namelijk bekend te stoppen met het dossier dat Fortuna naar de bond heeft opgestuurd. De KNVB deed onderzoek naar de boogde aandelentransactie, aangezien het Fortuna’s intentie was minimaal 25% van de aandelen over te doen aan Ilıcalı. Maar omdat Fortuna steeds weer om uitstel vroeg, blaast de KNVB haar onderzoek nu af.

In mei 2020 sijpelen de berichten over een op handen zijde samenwerking tussen Fortuna Sittard en de Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı door. Fortuna wilt de stap naar de middenmoot van de Eredivisie zetten denkt die via Ilıcalı te kunnen bereiken.

In juli 2020 lijken Fortuna Sittard en Ilıcalı een akkoord te bereiken. Ilicali raadt in een van zijn Turkse TV-programma’s de kijkers aan de sociale mediakanalen van Fortuna Sittard te gaan volgen (wat ze massaal doen). Fortuna-directeur Ivo Pfennings geeft aan dat hij een dossier op orde aan het brengen is voor de KNVB, die toestemming moet geven voor investeerders die van plan zijn een belang te nemen in een club dat groter dan 25% is. Dat dossier dient Fortuna in september in.

Daarna wordt het stil. De KNVB neemt zijn tijd, bestudeert de aangeleverde stukken, vraagt zo nu en dan om extra informatie die Fortuna vervolgens aanlevert. Het lijkt desalniettemin een kwestie van tijd voordat de KNVB goedkeuring zal geven.

In maart 2021 geeft Işıtan Gün tijdens een interview met Fortuna SC TV aan dat hij nog steeds vertrouwen heeft in de overeenkomst met Ilıcalı en dat hij verwacht dat de KNVB daar uiteindelijk groen licht aan zal geven.

Toch lijkt een overeenkomst met Ilıcalı van de baan als Ivo Pfennings in Dagblad de Limburg aangeeft dat een deal niet meer vanzelfsprekend is en de club bezig is met ‘Plan B’. Uit het feit dat de KNVB is gestopt met haar onderzoek naar Acun Ilıcalı kunnen we opmaken dat ‘Plan B’ inmiddels ‘Plan A’ lijkt te zijn geworden.

Bron: KNVB