In september werd duidelijk dat Atilla Aytekin en Umut Akpinar, de eigenaren van Azerion, niet alleen grootaandeelhouder willen worden van Fortuna Sittard, maar een netwerk van Europese clubs willen opbouwen.

De clubs die deel uitmaken van dat netwerk zouden onder andere spelers kunnen uitwisselen, zodat ze spelen bij clubs, waar de betreffende speler qua ontwikkeling op dat moment het meeste kan leren. De clubs zouden ook gezamenlijk in staat moeten zijn meer sponsorgelden op te halen, dan de som der delen.

In 2023 zouden de eerste namen van deelnemende clubs bekend raken. Het bleef lang stil, maar nu vlak voor de kerst raakt er dan toch een naam bekend, of in ieder geval een naam van een club waarin Aytekin en Akpinar interesse hebben: Brescia Calcio.

Brescia vinden we terug op plek tien in de Serie B. Clubeigenaar Massimo Cellini zou open staan voor een buitenlandse investeerder. Afgerond is er nog niets, maar het is duidelijk dat Aytekin en Akpinar een oogje hebben laten vallen op Brescia.

Vorige maand kocht Azerion overigens het bedrijf AdPlay, dat in augustus de rechten kocht op het online uitzenden van de hoogtepunten van wedstrijden uit de Serie A, Serie B en de Coppa Italia voor de seizoenen 22/23 en 23/24. Azerion is dus al geen onbekende meer in het Italiaanse voetbal.

Bron: Brescia in Gol