Stadion dus niet verkocht. Papierenrompslomp of hebben Oostra’s doorgaans goed ingelichte bronnen gelijk dat er meer aan de hand is? Fortuna Online heeft geen zin om zich te laten leiden door incidentenpolitiek.

Op 23 december rond de klok van 21.00uur vertelt Emmo Meijer aan iedereen die het weten wil dat het W&P Stadion verkocht is, waarmee Fortuna tevens schuldenvrij is. Op 9 februari bevestigt Jo Abelshausen dat het stadion nog niet verkocht is, maar dat de deal niet meer kan afketsen. Papieren rompslomp zorgt nog voor een kleine opstopping. Sjra Philippen bevestigt die versie aan website Fortuna United; Hans Lurvink houdt zich wijselijk maar even in de luwte na zijn debuut in de voetbal journalistiek eind januari.

Het vijfde lid van de Raad van Commissarissen – ja er bestaat inderdaad een vijfde lid – heeft dan weer een andere mening. De naam van dit lid hebben we nog niet kunnen achterhalen, maar het is in ieder geval een betrouwbare bron, nou ja doorgaans dan toch. Dit lid van de RvC spreekt nooit in het openbaar maar fluistert journalist Bjorn Oostra zo nu en dan wat informatie in een oor. Dit slapende lid weet te melden dat de deal nog lang niet rond is. Er zou een geschil zijn over de bestemming van 1 miljoen euro. Als dat waar is, dan is het stadion nog lang niet verkocht!

Goed, één ding is duidelijk: Emmo Meijer was op 23 december als voorzitter van de RvC voorbarig en sprak niet de gehele waarheid. Wat moeten we daar nu van vinden? Is dat onacceptabel? Moeilijke vraag. Een leugen om bestwil moet mogelijk zijn, als die bestwil in het belang van de club is. Echter, uit niets blijkt dat dat in dit geval het geval is. Voor zover het voor ons te overzien is, heeft het bekendmaken op 23 december dat het stadion verkocht was, de club geen voordeel opgeleverd.

Het lijkt er dan ook sterk op dat die bekendmaking een hoog ‘Luwamo Garcia‘ gehalte had. De leiding van de club had na jaren van slecht nieuws een enorme aandrang om ook eens iets positiefs te melden, dacht dat er niets meer mis kon gaan met de stadion verkoop en gokte erop dat dat zo was. Dat kan natuurlijk nog steeds zo uitpakken, maar zo zal de media dat nooit uitleggen. Ook dat is begrijpelijk. Het kan toch niet als een verrassing komen dat de media uitspraken van Fortuna Sittard met enige scepsis benaderen na jaren van ellende?

Twee adviezen. 1) Tanden op mekaar bijten als er iets positiefs te melden is dat 99% zeker is. Geen communicatie is op sommige momenten het beste communicatiebeleid. 2) Schop aub dat vijfde slapende lid van de RvC eens buiten. Daar zijn leuke strategieën voor. Als je iemand verdenkt, geef hem dan eens wat verkeerde informatie. Staat het de dag nadien in de krant, dan weet je wie het is. Of nog beter, steek geen tijd in de zoektocht naar de mol. Hou vitale informatie binnenskamer, dan droogt die doorgaans goed ingelichte (Oostra hanteert nu ook al roddelblad termen!) bron vanzelf op.

Fortuna Online blijft de zaak zo goed en zo kwaad als dat kan volgen, maar gaat zich niet laten leiden door incidenten die schijnbaar voorpaginawaardig zijn in een krant. Niet dat de verkoop van het stadion geen hoofdlijn is, maar niemand heeft aangetoond dat die verkoop op een haar na niet weldegelijk afgerond is.

Fortuna Online