Dat Fortunees Zian Flemming ook deze zomer ruime belangstelling zal genieten van andere clubs, zal geen verrassing zijn. De vraag zal ook deze transferperiode zijn: legt er een club het bedrag op tafel dat Fortuna voor ogen heeft?

In de laatste twee transferperiodes, deden drie clubs een bod op Flemming: (destijds) championship clubs Nottingham Forest FC en Millwall FC en Serie A-club Empoli FC. Empoli deed afgelopen zomer naar verluidt het ruimste bod van circa 2,5 miljoen euro. Millwall FC deed afgelopen winter het laatste bod (naar verluidt 1,3 miljoen euro). Het was allemaal te weinig om Fortuna Sittard te vermurwen.

Daar kreeg Fortuna geen spijt van, want Flemming kroonde zich tot topscorer van Fortuna Sittard en had dus een belangrijk aandeel in het behoud. In principe is zijn transferwaarde alleen maar verder gestegen, alhoewel hij nu wel een jaar minder contractduur heeft bij Fortuna (tot de zomer van 2024). Bovendien heeft Fortuna, volgens Flemming, aangegeven mee te willen werken aan een transfer.

Empoli FC zou, als we Italiaanse bronnen mogen geloven, opnieuw interesse hebben in Flemming. Het pokerspel rond Flemming kan dus waarschijnlijk beginnen, want het kan haast niet anders dan dat ook andere club interesse hebben.

Bron: Voetbalprimeur