De afgelopen transferperiodes was het steevast onrustig rondom Fortuna Sittard-middenvelder Zian Flemming. Niet alleen Empoli FC wilde de toen 22-jarige spelverdeler overnemen, ook vanuit Engeland was de interesse groot voor Flemming. Zo dacht allereerst Nottingham Forest FC er met Flemming vandoor te kunnen gaan en wierp ook Huddersfield Town FC een hengel uit.

Het meest concreet is echter Millwall FC. De Londenaren bieden in januari volgens Voetbal International € 1.300.000, maar dat bod is een schijntje van het bedrag dat Fortuna in haar hoofd heeft. Toch kan Millwall-coach Gary Rowett Flemming maar niet uit zijn hoofd zetten en is lovend over hem in de South London Press.

Flemming is op zijn beurt ook gecharmeerd van Millwall, maar respecteert Fortuna’s standpunt: van een transfer is geen sprake.

Inmiddels zit Flemmings tweede seizoen in Sittard-Geleen erop en lijkt een transfer waarschijnlijk, mits de juiste prijs op tafel komt. Mochten nog clubs twijfelen aan Flemming; dan zijn die door Flemming zelf weggenomen. Na de winterstop neemt hij Fortuna aan de hand en loodst de club naar de Eredivisie 22/23.

Het niet laten vertrekken van Flemming in de winterstop hangt samen met het wél laten vertrekken van Flemming tijdens de huidige zomerstop. Millwall FC is nog steeds geïnteresseerd en bereid diep in de buidel te tasten, waardoor de transfer van de inmiddels 23-jarige Amsterdammer een feit is.

Naar verluidt betaalt de club uit Bermondsey zo’n £ 2.500.000 voor Flemming. Beide clubs hebben de transfer nog niet wereldkundig gemaakt, maar dat zal één van de komende dagen gebeuren, als we Dagblad de Limburger mogen geloven.

Bron: Voetbal International / South London Press / Dagblad de Limburger