Afgelopen seizoen speelde Fortunees Zian Flemming zich in de kijker, door vijftien maal te scoren (twaalf doelpunten in de eredivisie; drie in het bekertoernooi). Het leverde afgelopen zomer concrete interesse op van de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest FC en ook van de Italiaanse hoogsteklasser Empoli FC.

Flemming ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Sittard en denkt – naar verluidt – aan een transfersom van circa 3 miljoen euro. Zowel Forest als Empoli waren niet bereid zo ver te gaan en dus kwam het niet tot een overgang.

Nu de transfermarkt weer geopend is, is er ook opnieuw interesse in Flemming. Niet van Forest of Empoli, maar van een andere tweedeklasser uit Engeland: Millwall FC. De middenmoter uit het Championship zou – als we Voetbal International – mogen geloven 1,3 miljoen euro hebben geboden als afkoopsom. Fortuna zou dat bod opnieuw hebben afgewezen.

Vanwege blessureleed aan de start van de competitie speelde Flemming dit seizoen pas dertien competitieduels waarin hij driemaal scoorde en drie assists leverde. Fortuna zal Flemming niet zomaar willen laten gaan, gezien zijn mogelijke aandeel in de strijd tegen degradatie in de tweede seizoenshelft.

Ook relevant, PEC Zwolle bedong een doorverkooppercentage van 10% bij de overgang van Flemming naar Fortuna.

Bron: Voetbal International