Afgelopen week meldden diverse toonaangevende Italiaanse voetbaljournalisten dat Fortuna Sittard op het punt staat zich te versterken met Marko Lazetić. De amper 19-jarige spits staat onder contract bij AC Milan, maar heeft bij de Noord-Italiaanse grootmacht geen uitzicht op speelminuten in het eerste elftal. Maar ‘I Rossoneri’ tellen natuurlijk geen miljoenen neer voor een speler om hem uitsluitend in de jeugdreeksen te laten voetballen. Dan is een verhuur aan een club waar hij dat wél heeft een betere oplossing. Die oplossing lijkt Fortuna te gaan bieden.

Maar de komst van Lazetić betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat een andere centrumspits Fortuna zal verlaten. En dat wordt Paul Gladon. In mei van dit jaar waren Gladon en Fortuna in gesprek over verlenging van zijn contract, maar bij gesprekken is het gebleven.

Paul Gladon meldt zich in januari 2022 bij Fortuna, omdat het een opvolger zoekt voor Sebastian Polter, die al eerder naar VfL Bochum is vertrokken. De dan clubloze Gladon vult de vacature op en tekent een contract tot het einde van dat seizoen. In dat halve seizoen verdient Gladon een nieuw contract tot de zomer van 2024, onder andere door driemaal te scoren.


Ja hoor, Paul Gladon heeft weer toegeslagen!

Maar verder dan Gladons huidige contract komen club en Gladon niet, waarbij Gladon aangeeft dat de bal bij Fortuna ligt. En aangezien Gladon nog niet wilt stoppen, kijkt hij verder. Zeker ook omdat Fortuna inmiddels Kaj Sierhuis heeft aangetrokken. En Gladon heeft geen zin om wéér op het tweede plan te verzeilen, nadat dat ook afgelopen seizoen gebeurde doordat trainer Julio Velázquez stelselmatig voor Burak Yilmaz koos.


Kaj Sierhuis, de beoogde nieuwe aanvalsleider

Met het einde van de transferwindow in zicht wordt op korte termijn duidelijk hoe de toekomst van Gladon eruit gaat zien.

Bron: Dagblad de Limburger