De afgelopen periode was het erg rustig op de transfermarkt. Fortuna trapte de competitie af in de Rotterdamse Kuip, al werd Technisch Manager Américo Branco nog druk bellend gezien rondom het trainingsveld.

Maar de betrekkelijke rust is voorbij, nadat Sky Italia-journalist Manuele Baiocchini een steen in de transfervijver heeft geworpen. Het gaat in deze om de Servische aanvaller Marko Lazetić. De 19-jarige spits staat onder contract bij de Italiaanse grootmacht AC Milan, maar komt niet in aanmerking voor een plekje in de A-selectie van ‘I Rossoneri’. Dat kwam Lazetić afgelopen seizoen ook al niet en werd na de winterstop verhuurd aan het Oostenrijkse SCR Altach.

Een succesverhaal werd zijn verhuurperiode niet, want hij kwam amper 10 wedstrijden in actie waarin hij niet wist te scoren.

Lazetić wordt in Servië als een talentvolle aanvaller gezien en maakt op jeugdige leeftijd de overstap vanuit Rode Ster Belgrado naar Lombardije. Hij speelt vervolgens zijn wedstrijden in de jeugdreeksen van AC Milan en debuteert zelfs in de hoofdmacht. In november speelt hij acht minuten mee tijdens de uitwedstrijd bij US Cremonese. Hij wordt ongetwijfeld in het veld gebracht om iets te forceren, maar dat lukt niet. De wedstrijd eindigt zoals ze begon: 0-0.

Bij monde van Américo Branco laat Fortuna aan Dagblad de Limburger weten dat er nog geen akkoord is gevonden en de komst van Lazetić naar Fortuna allerminst zeker is.

Bron: Manuele Baiocchini (Sky Italia)Gianluca di Marzio.com / Sky Sport Austria / Dagblad de Limburger