Afgelopen weekend werd duidelijk dat Fortuna Sittard interesse heeft in Kaj Sierhuis. De 25-jarige aanvaller zit op een dood spoor in Ligue1 bij Stade de Reims, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2024. Een vertrek is voor Stade de Reims dan ook bespreekbaar.

Fortuna zoekt na het vertrek van Burak Yilmaz een spits, want zit met Paul Gladon en Mouhamed Belkheir dun in de voorwaartsen.

Recent werd duidelijk dat Fortuna Sittard en Stade de Reims een akkoord bereikten over een afkoopsom van het nog één seizoen doorlopende contract in de Champagnestreek. De Franse sportkrant l’Équipe rept van een afkoopsom van ongeveer € 500.000, maar volgens Dagblad de Limburger stapt de aanvaller transfervrij over. In plaats daarvan betaalt Fortuna een vergoeding naar gelang Sierhuis’ prestaties.

De gewezen jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding bij Ajax. In Amsterdam speelde hij nooit in de Eredivisie, maar via verhuurperiodes bij FC Groningen (van Ajax) en Heracles Almelo (van Stade de Reims) kwam hij toch aan Eredivisie-ervaring, waarin hij in 53 duels, 13 doelpunten maakte (plus 6 assists).

Sierhuis tekent, na een succesvolle medische keuring, in Sittard een driejarig contract.

Bron: Fortuna Sittard / l’Équipe / Dagblad de Limburger