Op de zowat warmste dag van het jaar organiseren Fortuna SC en Fortuna Sittard de Fortuna-familiedag. Buiten is het 33C; binnen is het 36C. Een kniesoor die erover valt. De familiedag is precies wat het moet zijn. Fortuna (spelers en leiding) presenteert zich aan de fans en de (jonge) fans jagen voor een dag niet op Pokémons, maar op handtekeningen van spelers.

 


De familiedag vindt plaats in het hoofdgebouw van het Fortuna-stadion – meer precies in de sponsorruimte van Fortuna. Daar kun je in het museum herinneringen ophalen aan het roemrijke verleden van de club en zijn voorgangers Sittardia en Fortuna’54.

NR_FSC_ACFC (03)
Het Fortuna-museum

De club verkoopt er de nieuwe shirts; Tifosi Giallo Verde verkopen hun kledingartikelen en ook de supportersvereniging Fortuna SC is van de partij. Zij verspreiden onder andere de Fortuna certificaten, waarvan de opbrengst er mede toe heeft geleid dat Fortuna Sittard nog bestaat.

NR_FSC_ACFC (03)
Zolang er maar Fortuna opstaat

Het is moeilijk in te schatten hoeveel fans aanwezig waren, maar het gaat toch zeker over enkele honderden. Het zal lang geleden zijn dat de businessruimte zo goed gevuld was.

NR_FSC_ACFC (03)
Volle bak

Rond de klok van één wordt eerst de technische leiding en vervolgens de spelersgroep gepresenteerd aan de supporters. Trainer Ben van Dael stelt zijn technische staf voor en dat is maar goed ook want wie kent eigenlijk assistent-trainer Rachid Sraizi en keeperstrainer Patrick Creemers? Beiden zijn nieuw. Tweede assistent-trainer Gino Facenna behoeft dan weer geen introductie. Krijgt hij ook niet, want hij bereidt Fortuna onder 19 voor op een bekerduel en is dus niet aanwezig.

Vervolgens komen de spelers in groepjes van vier naar voren. We leren dat Christopher Braun het naar zijn zin heeft bij Fortuna en blij is dat hij op de training in Nederland niet zoveel hoeft te lopen als in Duitsland. We vernemen van Perr Schuurs dat zijn doel is om Ferry de Regt uit de basis te spelen, maar hij weet niet waarom Van Dael op dit moment voor hem moet kiezen en niet voor De Regt.

NR_FSC_ACFC (03)
De spelers komen naar voren

We vernemen dat Emir Dautovic binnenkort een contract gaat tekenen en dat de problemen rond de transfer van Stefan Askovski zijn opgelost. De enige domper op de vreugde is de afwezigheid van Aziz Khalouta, die tijdelijk disciplinair geschorst is, vanwege een uitval richting de trainer tijdens de rust van het gewonnen duel tegen FC Dordrecht. Maandag is er een verzoeningsgesprek gepland.

Na de trainers en spelers presenteert Fortuna de leiding van de club. Eerst spreekt extern adviseur Paul van der Kraan. Hij laat nog eens zijn licht schijnen over het laatste half jaar, waarin het in juni kantje boord was of Fortuna zou overleven en vervolgens komt de nieuwe eigenaar Isitan Gün aan het woord. Gün geeft aan dat hij al langer de ambitie had een club over te nemen en dat hij al snel enthousiast raakte toen de naam Fortuna Sittard langskwam. Zijn doelstellingen met de club liggen op de lange termijn. Hij wil Fortuna weer gezond maken door in de organisatie te investeren. Als dat lukt, kan Fortuna ook sportief weer aan de weg timmeren. Op vragen uit het publiek maken we op dat Wesley Sneijder voorlopig niet bij Fortuna zal spelen.

NR_FSC_ACFC (03)
Isitan voelt zich thuis bij Fortuna

En na dit officiële gedeelte van de familiedag barst de zoektocht naar ontbrekende handtekeningen weer in alle hevigheid los. Vooral Junior Torunarigha moet het ontgelden. Zelf schuld, moet je maar niet de winnende treffer maken.

NR_FSC_ACFC (03)
Meer handtekeningen