Deroy Duarte tekende aan de start van het seizoen 2021/22 een driejarig contract bij Fortuna Sittard. De middenvelder kwam over van Sparta Rotterdam.

In het debuutseizoen bij Fortuna verwierf Duarte zich een basisplek onder trainer Sjors Ultee. Hij speelde namelijk 33 van de 34 eredivisieduels (waarvan 30 maal in de basis). Hij maakt ook zijn debuut voor Kaapverdië.

Dit seizoen is een ander verhaal. In de eerste zes competitieduels (onder Sjors Ultee en zijn tijdelijke vervanger Dominik Vergoossen) start hij in de basis, maar in de daaropvolgende 26 duels onder leiding van Julio Velázquez speelt hij negentien maal mee (tienmaal in de basis).

Daar zat blessureleed tussen, maar Velázquez geeft, zeker in de slotfase van de competitie, ook de voorkeur aan Doğan Erdoğan als verdedigende middenvelder. Duarte blijft overigens wel actief voor de nationale ploeg van Kaapverdië.


Duarte moest er thuis tegen FC Volendam geblesseerd vanaf

Het contract van Duarte loopt af in de zomer van 2024. Fortuna wil vast voorkomen dat Duarte tegen die tijd transfervrij overstapt naar een andere club en dus wil Fortuna het contract nu openbreken (en verlengen).

Lukt dat niet dan zal Fortuna waarschijnlijk aansturen op een tussentijds vertrek komende zomer.

Bron: Dagblad De Limburger