Bondscoach Pedro Leitão Brito van Kaapverdië heeft Fortunees Deroy Duarte opgeroepen voor twee kwalificatieduels, die Kaapverdië later deze maand zal afwerken. De duels staan in het teken van de kwalificatie voor de Afrikacup, die volgend jaar in januari zal worden afgewerkt in Ivoorkust.

Kaapverdië is ingedeeld in een groep met Burkina Faso, Eswatini en Togo. De twee beste teams kwalificeren zich voor het eindtoernooi. Burkina Faso is de favoriet in de groep. De overige drie teams vechten voor het tweede ticket, waarbij Kaapverdië na twee duels de beste papieren lijkt te hebben.

Kaapverdië speelt in deze interlandperiode tweemaal tegen Eswatini. Eerst thuis op vrijdag 24 maart in het eigen Estádio Nacional in Praia, dan vier dagen later uit in het Mbombela Stadion in Zuid-Afrika.

Mochten Duarte en kornuiten beide duels winnen, dan komt kwalificatie voor het eindtoernooi in Ivoorkust dichtbij. Fortuna Sittard speelt in deze periode geen competitieduels, dus Duarte hoeft geen duels van Fortuna te missen.

Bron: FCF