Gisteren beet Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur in Varaždin de spits af met een 0-0 gelijkspel tegen Israël O21; vandaag kwam Deroy Duarte in actie.

Duarte staat vanmiddag aan de aftrap als hij en zijn collega ‘Tubarões Azuis’ het opnemen tegen Eswatini in het kader van de kwalificatie voor CAN 2023, de Afrika Cup die in 2023 in Ivoorkust wordt gehouden.

Vanaf de aftrap neemt Kaapverdië het heft in handen en houdt de gehele eerste helft controle over het duel. Maar tegenstander Eswatini verdedigt stug, belemmert Kaapverdië het voetballen en weet met 0-0 de rust te halen.

De tweede helft laat eenzelfde spelbeeld zien. Kaapverdië heeft de bal, valt aan, maar loopt zich stuk op de muur die Eswatini rondom haar doel heeft opgetrokken. En als je niet over het vernuft beschikt om de verdediging uiteen te spelen, is 0-0 een logische eindstand.

Dinsdag staat een tweede ontmoeting tussen beide landen op de agenda. Ze stappen allebei in het vliegtuig en verplaatsen zich vanuit Praia naar Nelspruit, waar Esatini haar thuisduels in het Mbombela Stadion speelt.

Bron: Vavel