Vanavond hadden Lisandro Semedo en zijn collega ‘Blauwe Haaien’ één opdracht: winnen van groepsleider Kameroen. Afgelopen woensdag leed Mozambique een 1-0 nederlaag in Rwanda, waardoor de Rwandezen Mozambique en Kaapverdië op de ranglijst passeerden. Maar omdat Kaapverdië nog tegen Kameroen moest spelen, konden Semedo en zijn teamgenoten een voorschot nemen op plaatsing voor de eindronde van de Afrika Cup.

Veelbelovend is de start van Kaapverdië alvast niet, als Pierre Kunde ‘De Ontembare Leeuwen’ na ruim 20 minuten aan een 0-1 voorsprong helpt. Maar voor rust trekt Kaapverdië, met Lisandro Semedo in de basis, de stand weer gelijk via Carlos Fernandes ‘Cuca’. Dat is gelijk de ruststand.

Na rust neemt Kaapverdië afstand van Kameroen door een eigen doelpunt van Macky Bagnack en een treffer van Ryan Mendes. In de laatste 20 minuten houdt Kaapverdië de voorsprong vast, waardoor het klimt naar de tweede plaats van Groep F. Semedo speelt het duel niet uit; hij wordt na 80 minuten vervangen door Patrick Fernandes.

Dinsdag 30 maart staat de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma. In het Estádio Nacional do Zimpeto speelt Kaapverdië dan tegen Mozambique. Aan een punt hebben ‘De Blauwe Haaien’ voldoende, tenzij Rwanda met vijf doelpunten verschil in Kameroen wint.

Niets lijkt onmogelijk, aangezien Kameroen niet kan beschikken over vier internationals die Frankrijk niet mogen verlaten vanwege opgelegde COVID-19 restricties.

Bron: CAF Online