KNVB baas Henk Kesler vindt het nu maar eens tijd worden voor FC Limburg. Hij kiest zijn woorden zorgvuldig en dus valt er niet zo gek veel op af te dingen.


De KNVB schijnt aan te sturen op een fusie van de Zuid-Limburgse clubs tot FC Limburg of om Sef Vergoossen tevreden te houden Limburgia. De bond wil gesprekken aanknopen met de clubs om een fusie op de agenda te krijgen.

Volgens KNVB voorzitter Henk Kesler zou het wenselijk zijn als alle drie de clubs deelnemen aan de fusie, alhoewel twee clubs in beginsel ook wel kan. Het behoeft natuurlijk geen betoog dat die derde – afvallige – club MVV is.

De redenatie die Kesler aanvoert is wel begrijpelijk. Hij stelt dat bij ongewijzigd beleid de Limburgse clubs op termijn tweederangs clubs worden. Fortuna is dat al een paar jaar en toegegeven bij ongewijzigd beleid zie ik dat niet veranderen. Fortuna Online pleit dan ook al jaren voor gewijzigd beleid, waarvoor een schoonmaak in de top noodzakelijk is. Helaas staan we hier alleen in.

Het ontslag eisen van een trainer? Geen probleem, ook als het niet meteen aantoonbaar is dat zijn ontslag een verschil zal maken. Het ontslag van een algemeen directeur eisen die al drie jaar lang niets doet om de club verder te helpen? Nee, dat is een brug te ver.

 “Hans Erkens is een vooruitgeschoven pion van de FC Limburg lobby. Aangesteld bij Fortuna Sittard om de club dood te laten bloeden en zodoende de weg te plaveien richting FC Limburg“.

Niet mijn woorden, maar van onze betreurde vriend Harald Didderen, twee jaar geleden gedaan. Ik moest een beetje lachen toen hij met deze samenzweringstheorie op de proppen kwam. Maar in de afgelopen drie jaar is er nog maar weinig gebeurd dat deze theorie ontkracht. Als Harald gelijk heeft, dan is Erkens nu bezig aan de laatste fase van zijn opdracht.

Hij leidt iedereen af door te spreken over mogelijke overnamekandidaten, maar stuurt ondertussen in alle rust aan op FC Limburg. Waar of niet waar, ondertussen lach ik niet meer om deze theorie.

Riccardo Welters