Aan de start van het seizoen 16/17 meldt Djibril Dianessy zich bij Fortuna. De dan twintigjarige aanvaller tekent een tweejarig contract. Onder Ben van Dael is hij meestentijds invaller, maar onder Sunday Oliseh verwerft Dianessy zich een basisplek op de linkervleugel. Hij eindigt zijn eerste seizoen zowaar als gedeeld topscorer met zeven doelpunten. Fortuna verlengt zijn contract tot de zomer van 2020.

Het seizoen 17/18 is de definitieve doorbraak van Dianessy. Hij speelt nu als aanvallende middenvelder en blijkt in die rol moeilijk af te stoppen in de eerste divisie. Hij draagt elf doelpunten en acht assists bij in het promotiejaar, maar vanwege een zware knieblessure maakt hij de apotheose niet mee op het veld.

Hij is niet alleen in de slotfase van het seizoen 17/18 afwezig, maar mist ook vrijwel het gehele seizoen 18/19 vanwege aanhoudend blessureleed. Helaas geldt hetzelfde voor het seizoen 19/20. Fortuna verlengt wel zijn contract tot de zomer van 2021.

In het huidige seizoen is Dianessy blessurevrij, maar hij kan geen doorbraak forceren in het eerste elftal. Gegeven zijn aflopende contract is een vertrek in de winter wellicht de verstandigste optie. Hij kiest nu voor een huurcontract tot de zomer bij MVV Maastricht.

Dianessy speelde 73 duels voor Fortuna waarin hij twintig maal doel trof. Na het vertrek van Jorrit Smeets verlaat vandaag dus ook een tweede speler Fortuna Sittard, die de promotie naar de eredivisie vorm gaf. We wensen hem succes in Maastricht.

Bron: Fortuna Sittard