Djibril Dianessy heeft een nieuwe club gevonden. De Frans-Malinese aanvaller, waarvan het contract bij Fortuna Sittard niet werd verlengd, keert terug naar zijn vaderland. Na vijf seizoenen Nederland, waarvan hij het merendeel bij Fortuna doorbracht, tekent de aanvaller een contract dat hem bindt aan Pau FC.

Pau FC, de voormalige club van Amadou Ciss, speelt in de Franse Ligue2 en eindigde afgelopen seizoen als 14e. In het departement Pyrénées-Atlantiques hoopt Dianessy zijn voetbalgeluk weer terug te vinden na een teleurstellend laatste halve seizoen in Sittard-Geleen, waarin hij amper vijf keer mag invallen. Vanwege zijn uitzichtloze situatie verhuurt Fortuna Dianessy aan MVV, waarin hij tijdens 12 wedstrijden tot drie goals en twee assists komt.

Dianessy komt samen met Rudinislon Silva voor aanvang van het seizoen 16/17 op proef en in tegenstelling tot laatstgenoemde mag Dianessy voor twee seizoenen tekenen. Dianessy komt over van het Zuid-Franse Toulouse FC en maakt meteen kennis met het Nederlandse klimaat. Desondanks komt Dianessy tot zeven doelpunten.


Dianessy ploegt door de sneeuw bij Achilles ’29

Het daaropvolgende seizoen is er één van uitersten. Dianessy is een regelrechte smaakmaker in het elftal dat promoveert naar de Eredivisie, maar de kroon op het werk moet Dianessy noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan, nadat hij een ernstige knieblessure oploopt bij Almere City FC.


Djibril Dianessy zette Fortuna zojuist op 0-1 bij FC Eindhoven

Dianessy is in de ziekenboeg belandt en komt daar eigenlijk nooit meer echt uit. Hij herstelt van een zware knieblessure, maar loopt er ook weer eentje op. Daardoor heeft hij de verwachtingen in de Eredivisie nooit echt kunnen inlossen. Iedereen popelde om Dianessy in zijn beste Jupiler League-vorm in de Eredivisie te zien schitteren, maar dat is er nooit meer van gekomen.

Na een half seizoen MVV wordt op diverse fora gesuggereerd dat Dianessy op het punt staat om zijn Zuid-Limburgse trilogie te voltooien, maar zover is het gelukkig niet gekomen.

We wensen Djib ontzettend veel succes in Pau en zullen met genoegen terugdenken aan zijn moordende dribbels in de Jupiler League.

Bron: Pau FC