Directeur Voetbal Sjoerd Ars laat vandaag in een interview met 1Limburg weten dat het conflict tussen Fortuna Sittard en aanvaller Djibril Dianessy is bijgelegd. Ars en Dianessy hebben enkele verhelderende gesprekken gehad, waarmee de lucht geklaard is.

De 23-jarige Fransman, die nog een contract heeft tot de zomer van 2020, traint weer mee met het eerste elftal dat zich momenteel in Hoenderloo voorbereidt op het nieuwe seizoen.

Op 3 juli liet Ars zich ontvallen dat Dianessy disciplinair geschorst was, maar hij ging niet in op de reden voor deze maatregel. Op 11 juli meldde Ars dat Dianessy Fortuna ging verlaten. Al snel bleek dat AEK Athene de overnamekandidaat was, dat vanzins was Dianessy onmiddellijk uit te lenen aan hoogsteklasser PAS Lamia. Een dag later ging de transfer niet door, omdat Dianessy en AEK het niet eens konden worden over de arbeidsvoorwaarden.

Nu is Dianessy dus weer terug bij de Fortunaselectie. Mocht er zich een andere club melden voor Dianessy, dan is een vertrek alsnog bespreekbaar, aldus Ars.

Bron: 1Limburg