Tijdens het uitduel tegen Excelsior Rotterdam ontvangt George Cox een gele kaart. Het is zijn laatste in Sittardse dient. Cox staat op pelt waardoor de gele kaart automatisch een uitsluiting tot gevolg heeft. Het duel op Woudestein is Cox’ 114e voor Fortuna Sittard (108 eredivisie- en zes bekerduels), waarin hij tien doelpunten maakte.

Afgelopen seizoen breidde Cox zijn gezin uit en dat is de hoofdreden waarom de Brit zijn aflopende contract niet verlengt. Cox keert terug huiswaarts. Maar zijn zoektocht naar een nieuwe club wilt niet zo vlotten. Eerder stond Cox in de belangstelling van diverse Britse clubs, maar die lijken nu niet toe te happen.

En dus zit er voor Cox niets anders op dan zich ergens te gaan bewijzen. En dat mag hij nu bij Hull City FC, de club van Acun Ilıcalı. De Turkse mediamagnaat was ooit in de race om grootaandeelhouder van Fortuna te worden, maar haakte uiteindelijk af. Hij verlegde zijn blik naar het Verenigd Koninkrijk en kocht zich in bij ‘The Tigers’.

Vanmiddag speelde Cox als proefspeler een uur mee in het duel dat Hull City FC speelde tegen Grimsby Town FC. Dinsdag spelen ‘The Tigers’ tegen Barnsley FC en dan zal Cox opnieuw van de partij zijn.

Bron: Hull Daily Mail