Gisteren dook in Turkije een klein berichtje op social media op. Het Twitteraccount Buzz Spor pikt een bericht op van Radyo Gol, een Turks radiostation: Burak Yilmaz, de voormalige spits van onder meer de Turkse top drie en Lille OSC, zou hebben getekend voor Fortuna Sittard.

Een bericht als zovele. Pas als gerenommeerde sportjournalisten als Ertan Süzgün of Yağız Sabuncuoğlu berichten over transfers, dan heeft het nieuwswaarde, maar dit bericht toch niet?

@buzzspor heeft de radio aanstaan op haar redactie

Maar al snel nemen diverse media het bericht over en wordt ook de vaderlandse media gealarmeerd. Zo gaat Voetbal International met het bericht aan de haal en neemt contact op met ‘bronnen binnen de club’. En die bevestigen dat Fortuna ‘de mogelijkheden serieus bekijkt’ of Yilmaz haalbaar is.

Desalniettemin is Radyo Gol veel te voorbarig in haar berichtgeving. Burak Yilmaz heeft helemaal nog niet getekend in Sittard-Geleen. Yilmaz is in het verleden begeleid door Ogan Tarhan, de rechterhand van Fortuna-grootaandeelhouder Işıtan Gün, is ransfervrij en zoekt nog een club. En ja, dat is voor de Turkse media een simpele optelsom.

Maar, Burak Yilmaz, wie is dat eigenlijk? Nou, het gaat om een 36-jarige aanvaller die in het verleden de doelpunten aaneen reeg voor de Turkse clubs Trabzonspor, Galatasaray SK en Beşiktaş JK. Tussen de bedrijven door speelde Yilmaz in China en de afgelopen seizoenen stond de aanvaller onder contract bij het Franse Lille OSC.

Tijdens het seizoen 20/21 wisten ‘Les Dogues’ grootmacht Paris Saint-Germain achter zich te laten en zich te kronen tot kampioen van Ligue 1. Daarin had Yilmaz met 16 doelpunten een groot aandeel.

Hoe serieus de flirt met de gewezen topspits is, dat zal de komende dagen wel blijken. Het heeft geen zin meerdere bronnen te citeren, aangezien alles is gebaseerd op het bericht van Radyo Gol.

Bron: Voetbal International