De 3-1 winst op Jong FC Utrecht was Fortuna’s zesde opeenvolgende overwinning in competitieverband. In Fortuna’s vijftigjarige geschiedenis lukte dat slechts eenmaal eerder. We gaan terug naar september 1980.

­­De ploeg van Frans Körver is de competitie matig begonnen met een gelijkspel, een nederlaag, een overwinning en een tweede nederlaag. En als Telstar-speler John Verschoor in het vijfde competitieduel vanaf de aftrap vrije doorgang krijgt van Fortuna’s defensie en de 0-1 scoort, lijkt een reeks van zes gewonnen duels wel heel erg ver weg. Toch is dat wat gebeurt. Fortuna herpakt zich snel en rolt SC Telstar op met 5-2.

Een week later lijkt het duel in Den Bosch op een gelijkspel uit te draaien, maar Hans Engbersen en Rob Hutting scoren in de laatste vijf minuten. Fortuna wint zijn eerste uitduel van de competitie (1-3) en wint dus twee duels op rij.

Een week later komt EVV Eindhoven op bezoek in de Baandert. Het lijkt een makkelijke avond te worden want een kwartier voor tijd leidt Fortuna met 3-0. Twee minuten later is het echter 3-2. Het wordt dus nog spannend, maar Fortuna wint voor de derde maal op rij.

Opnieuw een week later speelt Fortuna opnieuw een thuiswedstrijd nu tegen DS’79. Kwamen er tegen Telstar slechts 2.000 toeschouwers kijken; nu zijn er dat al 6.000. Het wordt een overtuigende 3-0 overwinning—de vierde op rij.

Een week later moet Fortuna op bezoek bij Helmond Sport. Als iedereen zich al lijkt te hebben verzoend met een 0-0 gelijkspel, is daar ineens Peter van de Ven die drie minuten voor tijd van ver uithaalt en scoort. De vreugde lijkt van korte duur, want Helmond krijgt in de resterende minuten een penalty. Nico Hanssen tikt die uit de hoek, waardoor de vijfde zege op rij een feit is.

Een week later speelt Fortuna thuis tegen SC Heerenveen. Het Fortuna-legioen dikt aan tot 7.500 en Fortuna stelt niet teleur. Heerenveen keert met een dikke 5-1 nederlaag terug naar huis. Overwinning zes op een rij is een feit.

Tini Ruys tikt de 4-0 binnen – het gegrabbel in de doelmond ten spijt§

De zevende overwinning komt er niet, want Fortuna komt de week nadien niet verder dan een gelijkspel in Veendam.

De mannen van Sunday Oliseh kunnen op 12 januari 2018 dus geschiedenis schrijven. Verslaat Fortuna Sittard die avond Jong Ajax, dan sneuvelt een 37 jaar oud record.