Burak Yilmaz en Fortuna Sittard besloten onlangs het contract van de Turkse spits dat nog vier jaar doorliep, door de papierversnipperaar te duwen.

Tijdens de persconferentie, die hij gaf in Turkije om dit nieuws mede te delen, gaf hij ook aan te stoppen als voetballer. Dus was de weg vrij voor de Turkse vedette om een ander spoor te bewandelen.

Dat spoor leidt hem nu naar Beşiktaş JK, waar hij komend seizoen zijn trainersloopbaan start als assistent-trainer van hoofdtrainer Şenol Güneş.

Yilmaz speelde afgelopen seizoen 27 duels (26 competitie- en een bekerduel) voor Fortuna Sittard, waarin hij negenmaal doel trof.


De meeste treffers kwamen van de penaltystip, van waar hij feilloos was

Huiskamervraag: was de 77-voudig gewezen international van Turkije de Fortunees met de meeste interlands achter zijn naam?

Nee, zoals je in onderstaande tabel kunt zien, deden twee spelers ooit beter. Yilmaz was wel de speler met de meeste interlands achter zijn naam op het moment dat hij bij Fortuna Sittard speelde.

Tabel 1: Top tien Fortunezen met meeste interlands

* Nog actieve internationals

Brak Yilmaz dan geen records bij Fortuna? Jawel, hij was bijvoorbeeld de oudste debutant bij Fortuna Sittard, zoals je in onderstaande tabel kunt zien. Hij debuteerde voor Fortuna op 6 augustus 2022 in het competitieduel tegen Ajax. Hij scoorde die avond ook nog.

Tabel 2: Top tien oudste debutanten bij Fortuna Sittard

Burak Yilmaz was tevens de oudste doelpuntenmaker ooit in een Fortunashirt, zoals je hieronder ziet. Die treffer produceerde hij op 17 februari 2023 in het Mandemakers Stadion.

Tabel 3: Top tien oudste doelpuntenmakers Fortuna Sittard

* Nog actieve Fortunees

Oudste debutant, oudste doelpuntenmaker. Was hij dan ook de oudste speler die ooit voor Fortuna Sittard speelde? Nee, dat was hij niet, zoals je hieronder ziet. Ook als hij zijn tweejarige spelerscontract had uitgediend, had hij ouderdomsdeken Chris Dekker niet van de troon gestoten.

Burak Yilmaz was wel de oudste twitterende Fortunees. Dat dan weer wel.

Tabel 4: Top tien oudste spelers van Fortuna Sittard

* Nog actieve Fortunees

We wensen Yilmaz veel succes in zijn trainersloopbaan, te beginnen bij zijn oude club Beşiktaş JK.

Bron: Beşiktaş JK