In het groen licht het cijfer 29 op, terwijl nummer 17 rood kleurt. Het gaat dus gebeuren: Burak Yilmaz wordt gewisseld. Er is veel gesproken over het al dan niet wisselen of durven wisselen van de Turkse vedette, maar het lijkt vooral iets te zijn waarover de buitenwacht zich drukmaakt, al kan onze fotograaf het niet laten een foto te maken van het moment dat Yilmaz de dug-out opzoekt.’


De laatste meters van Burak Yilmaz in Fortuna-shirt; Thomas Buitink vervangt hem

Het is de laatste passage die wordt gewijd aan Burak Yilmaz als voetballer in Fortuna-shirt. De 37-jarige aanvaller, die sindsdien geen minuut meer heeft gemaakt om uiteenlopende (drog)redenen, stopt namelijk als voetballer. Voetbalweekblad Voetbal International sprak met Technisch Manager Sjoerd Ars en volgens hem gaat Yilmaz zich richten op zijn trainerscarrière.

Daarmee komt een vroegtijdig einde aan het huwelijk tussen Fortuna en de 77-voudig Turks ex-international. Wat begint als een gerucht op sociale media, blijkt ineens waar te zijn: Burak Yilmaz is onderweg naar Sittard-Geleen.


Burak Yilmaz verschijnt rondom de oefenwedstrijden met Shakhtar Donetsk

Aanvankelijk is het de bedoeling dat Yilmaz twee jaar als speler aan Fortuna verbonden blijft, waarna hij de overige drie jaar van zijn vijf contractjaren als trainer volmaakt. Al wordt dat laatste gedurende het seizoen wel weer afgezwakt. Een rol in het technische kader behoort ineens ook tot de mogelijkheden.

Maar er komt een kink in de kabel en club en speler raken gebrouilleerd. Duidelijk is dat Yilmaz geen minuten meer zal maken in het Fortuna-shirt waardoor er na 26 competitiewedstrijden, één bekerduel en negen doelpunten een einde komt aan Yilmaz bij Fortuna.


Burak Yilmaz houdt de gang erin tijdens het thuisduel met Sparta

Zelden kwam een speler met zo’n carrière achter zich naar Sittard-Geleen en zelden verliet een dergelijke speler via de achteruitgang het Fortuna Stadion

Bron: Voetbal International