Scheidsrechter Serdar Gözübüyük slingerde afgelopen zaterdag op Spangen Fortunees Burak Yilmaz op de bon vanwege aanmerkingen op de leiding. Het was de vijfde gele kaart van de aanvaller in het lopende seizoen en dat komt hem op een uitsluiting van deelname aan het eerstvolgende competitieduel te staan.

Alhoewel het verstandig lijkt dat Yilmaz voortaan zijn aandacht meer op de wedstrijd dan op de scheidsrechter richt, willen we ook een lans voor hem breken. Afgelopen zaterdag kwam Sparta met een duidelijk plan het veld in: raak Yilmaz waar je hem raken kunt.

Als een scheidsrechter dan niet of niet voldoende optreedt tegen de excessen van dat plan, dan zal iedere speler die dat moet ondergaan gefrustreerd raken. Serdar Gözübüyük liet Sparta ermee wegkomen en dat zal andere clubs op een idee brengen hoe om te gaan met Yilmaz.

Hoe dan ook, na Doğan Erdoğan en Mats Seuntjens (beiden na tweemaal geel en dus rood), is Yilmaz de derde Fortunees die tegen een uitsluiting aanloopt in het lopende seizoen.

Yilmaz mist dus aanstaande zaterdag het thuisduel van Fortuna Sittard tegen FC Emmen.

De selectie telt twee gekende vervangers van Yilmaz in de spits. Julio Velázquez kan Paul Gladon van de bank halen, waardoor hij verder niet hoeft te schuiven in het elftal. Velázquez kan ook kiezen voor Mats Seuntjens in de spits, waardoor er op het middenveld ruimte ontstaat voor Cole Bassett of voor zowel Arianit Ferati als Doğan Erdoğan (ervan uitgaande dat Deroy Duarte nog niet fit is).

Dat gezegd hebbende, Velázquez toverde de laatste wedstrijden een aantal (voor ons dan toch) verrassende keuzes uit de hoge hoed, dus wellicht zijn er ook andere opties.