Fortuna Sittard neemt de 22-jarige Wessel Dammers over van Feyenoord. Dammers heeft een verleden in de Rotterdamse jeugdopleiding waar hij altijd wordt opgesteld als spits. Pas als Dammers de overstap maakt naar de senioren wordt hij ingezet als centrale verdediger.

Tijdens het seizoen 2014-2015 maakt Dammers zijn debuut voor Feyenoord als hij een basisplaats krijgt toegewezen in de poulefase van de Europa League tegen Standard Luik. Tijdens de rest van het seizoen speelt Dammers geen enkel duel voor Feyenoord.

Het daaropvolgende seizoen (2015-2016) wordt de verdediger verhuurd aan Cambuur. Dammers begint veelbelovend en verovert een basisplek in Friesland, maar verliest deze na enkele foutjes. Uiteindelijk speelt Dammers negentien wedstrijden voor Cambuur.

Tijdens het seizoen 2016-2017 komt Dammers wederom tot slechts één optreden voor Feyenoord; een duel in het kader van de Europa League tegen Manchester United.

En dus probeert Dammers in de Jupiler League zijn carrière nieuw leven in te blazen. Het ziet er naar uit dat hij met Perr Schuurs en Kai Heerings zal gaan strijden voor één van de twee posities centraal in de verdediging. Wessel tekent in Sittard een contract voor drie seizoenen en reist vandaag meteen met de selectie mee naar Turkije

Bron: Fortuna Sittard