Trainer Sjors Ultee moet vanavond in het restant van het bekerduel thuis tegen Feyenoord (aftrap: 20.00uur) in principe starten met de elf spelers die afgelopen dinsdag op het veld stonden toen het duel gestaakt werd (tenzij een van die spelers ondertussen ziek of geblesseerd geraakt is, maar daar lijkt het niet op).

Het duel werd afgelopen dinsdag in de 63ste minuut stilgelegd (en een half uur later afgelast) vanwege het slechte zicht in het Fortuna Sittard Stadion. Op dat moment stond het 1-1, via een eigen doelpunt van Amadou Ciss en de gelijkmaker van de voet van Felix Passlack. Lees hier ter opfrissing het verslag: Fortuna Sittard 1 Feyenoord 1.

In principe beginnen beide ploegen dus bij de hervatting van het duel met dezelfde elf spelers die op het veld stonden toen het duel werd gestaakt. In het geval van Fortuna waren dat: Alexei Koşelev; Clint Essers, Branislav Niňaj, Grégoire Amiot, George Cox; Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Felix Passlack, Mark Diemers; Amadou Ciss en Vitalie Damașcan.

Ultee gebruikte afgelopen dinsdag nog geen wissels en kan dus in de 27 minuten die nog op de klok staan driemaal wisselen (en zelfs nog een vierde maal in de verlenging—mocht die noodzakelijk zijn). Ultee kan dus zonder al te veel risico’s al bij de hervatting (of als dat niet mag, vlak erna) van het duel wisselingen doorvoeren, mocht hij daartoe redenen zien. De bankzitters van afgelopen dinsdag hoeven vanavond, in tegenstelling tot de basisspelers, niet dezelfde bankzitters te zijn.

Kijken we naar het duel tegen Sparta (in de ogen van Ultee de sterkst denkbare opstelling), dan waren er twee plekken anders ingevuld in het bekerduel: Clint Essers op de plek van Martin Angha en Grégoire Amiot op de plek van Wessel Dammers.

Ultee kan Martin Angha en Wessel Dammers dus laten starten, of als dat niet mag, ze laten invallen tijdens de eerste spelonderbreking. We vermoeden echter dat Ultee dat niet zal doen. Beide spelers waren er vorige week niet bij, omdat ze zojuist terugkeerden van een blessure. Een doordeweekse speeldag was vorige week dus teveel gevraagd. Dan ligt het voor de hand dat dat ook deze week zo is, alhoewel deze wedstrijd maximaal 57 minuten zal duren. We verwachten dus dezelfde elf namen aan de aftrap.

Oud-Fortunezen bij Feyenoord? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen Feyenoord? 6 Oktober 2019. Eerder dit seizoen versloeg Fortuna thuis Feyenoord. Amadou Ciss (2x), Cian Harries en Bassala Sambou zorgden voor de vier doelpunten in een even verdiende als verrassende 4-2 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Feyenoord: W-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-W-V-W-W

In principe zou Kevin Blom, die afgelopen dinsdag floot, het restant van het duel in goede banen moeten leiden, maar Blom is verhinderd. De KNVB heeft daarom Martin van den Kerkhof als vervanger aangesteld. Hij staat op plek negentien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Daar worden we niet vrolijk van. De VAR doet zijn intrede in het bekertoernooi pas in de kwartfinales.

Opstelling: Koşelev; Essers, Niňaj, Amiot, Cox; Tekie, Smeets, Passlack, Diemers; Ciss en Damașcan.

Supporters: entreekaarten van afgelopen dinsdag zijn vanavond opnieuw geldig. Was je er afgelopen dinsdag niet bij, maar wil je er nu wel bij zijn? Dat kan, je kunt voor vijf euro online een kaartje kopen. Er is geen dagkassa geopend. De fanshop is rondom het duel geopend van 18.00uur tot een uur na afloop van het duel.