Het zijn drukke dagen voor Fortuna’s Technisch Manager Américo Branco. Met Transfer Deadline Day in aantocht vallen er flink wat in- en uitgaande transfers te noteren.

Fortuna-trainer Danny Buijs zoekt naar versterking op de vleugels, maar dat is alleen mogelijk als er spelers vertrekken. Dat lijkt het geval. Gisteren raakte bekend dat Úmaro Embaló voor het restant van het seizoen wordt verhuurd aan het Spaanse FC Cartagena. Vanmiddag werd de transfer van Stipe Radić naar het Bosnische HŠK Zrinjski Mostar aangekondigd.

Deze transfers scheppen ruimte om nieuwe spelers aan te trekken. Eerder kwam vanuit Alkmaar het bericht dat AZ Iman Griffith aan Fortuna verhuurt tot het einde van het seizoen. Fortuna zou ook een aankoopoptie hebben bedongen.


Heeft Iman Griffith voorlopig zijn laatste wedstrijd in het AFAS Stadion gespeeld?

En als we RTV Noord mogen geloven huurt Fortuna ook FC Groningen-aanvaller Ragnar Oratmangoen. De 25-jarge linksbuiten is sinds de degradatie van de Groningers naar de Keuken Kampioen Divisie op een zijspoor beland in de Euroborg en is één van de spelers die mogen uitzien naar een andere club.

Fortuna huurt Oratmangoen tot en met het einde van het seizoen van FC Groningen en heeft tevens de optie bedongen dat het de aanvaller definitief mag overnemen.

De transfers van Radić, Griffith en Oratmangoen zijn nog niet officieel bevestigd door Fortuna. De club heeft nog één dag om de papierwinkel in orde te krijgen en als dat lukt dan zal de club dit wereldkundig maken.

Vanwege het vertrek van Radić wordt de spoeling centraal achteraan dun. Het ligt in de lijn der verwachting dat Fortuna probeert zich op die positie nog te versterken.

Bron: RTV Noord