Na het vertrek van Úmaro Embalo naar FC Cartagena, schakelt Fortuna Sittard snel naar een nieuwe buitenspeler. Uit Alkmaar sijpelen berichten door dat Fortuna is uitgekomen bij de 21-jarige Iman Griffith, die uitkomt voor Jong AZ.

De (flank)aanvaller speelde tot dusverre 77 duels namens Jong AZ in de eerste divisie, waarin hij tien doelpunten maakte en dertien assists leverde.

We vermoeden dat Griffith graag eredivisie wil spelen, maar bij AZ is de concurrentie moordend. Mocht hij naar Fortuna komen, dan moet hij concurreren met Iñigo Córdoba en Tijjani Noslin, of zoals Danny Buijs na afloop van het duel tegen Excelsior zei, complementair zijn aan die twee.

Buijs zocht een speler die in de slotfase kon toeslaan als Iñigo Córdoba en Tijjani Noslin de tegenstander afgemat hebben in het eerste uur. We vermoeden dat Fortuna Griffith in beginsel voor die rol op het oog heeft.

Fortuna zou Griffith voor het restant van het seizoen huren van AZ, waar hij een contract heeft tot de zomer van 2024 (met een optie op nog twee Alkmaarse seizoenen). Fortuna zou ook een optie tot koop hebben bedongen.

Bron: AZAlerts