Vanochtend is Lisandro Semedo niet op de training verschenen. Het lijkt erop dat het eerder op een vertrek (definitief of verhuur) betreft dan een snipperdag. Volgens technisch directeur Sjoerd Ars zijn er clubs in de markt voor de Portugese aanvaller, waarbij een goed verstaander aan één woord genoeg heeft. Semedo vertrekt (al of niet definitief) uit Sittard-Geleen.

Semedo komt op het einde van het seizoen 16/17 als proefspeler bij Fortuna aan en speelt mee in een duel met FC RIA (Lees ook: Fortuna scoort negen keer in Nieuwstadt). Hij maakt een prima indruk en mag terugkeren voor een nieuwe oefenstage. Voorafgaand aan het seizoen 17/18 traint Semedo weer mee en verdient een contract. Dat wil zeggen: hij wordt voor twee seizoenen gehuurd van Apollon Limassol.

De komst van Semedo blijkt een gouden zet. Semedo promoveert met Fortuna, kroont zichzelf tot topscorer en wordt en passant gekozen tot speler van het jaar in de Jupiler League. Na afloop van het seizoen neemt Fortuna Semedo definitief over van zijn Cypriotische werkgever en tekent een contract tot de zomer van 2022.

Afgelopen seizoen loopt minder goed voor de rechter flankspeler. Hij kan zijn stempel minder goed op Fortuna’s aanval drukken, met als dieptepunt zijn wissels voor rust naar aanleiding van drie rode kaarten. Desondanks komt Semedo in twee seizoenen Fortuna tot 72 wedstrijden (in alle competities) waarin hij 19 maal scoort.

Bron: Dagblad de Limburger