Dominik Vergoossen is bezig aan zijn laatste maanden als assistent-trainer van Fortuna Sittard. Vergoossen, wiens contract bij Fortuna deze zomer afloopt, heeft een contract getekend bij vierdedivisionist EVV uit Echt als hoofdtrainer voor het seizoen 2023/24.

Aan de start van het seizoen 2020/21 tekent Vergoossen een contract als hoofd jeugdopleiding bij Fortuna Sittard. Na het ontslag van Kevin Hofland (en het daaraan verbonden vertrek van assistent-trainer Kristof Aelbrecht) in november 2020 schuift Vergoossen door naar de positie van assistent-trainer van Sjors Ultee, die de nieuwe hoofdtrainer wordt.

Na het ontslag van Sjors Ultee in augustus 2022 neemt Dominik Vergoossen (samen met Jeroen Schepens) drie duels de honneurs waar als hoofdtrainer totdat Fortuna Julio Velázquez aanstelt als nieuwe eindverantwoordelijke. Vergoossen blijft aan als assistent-trainer onder Velázquez en zal in die rol het seizoen afmaken.


Vergoossen en Schepens pakten een punt in de drie duels die zij de leiding hadden

Vergoossen speelde ook voor Fortuna Sittard en is een van de vijf spelers die in het eerste elftal debuteerden in een officieel duel voor hun zeventiende verjaardag (de andere vier zijn Mark van Bommel, Bob Vankan, Perr Schuurs en Huub Stevens).

De centrale verdediger zou in totaal 85 duels spelen voor Fortuna Sittard (36 maal eredivisie, 38 maal eerste divisie, 7 maal beker en 4 maal nacompetitie). Hoogtepunt is ongetwijfeld, alhoewel hij in de tweede helft van het seizoen geblesseerd was, de titel in de eerste divisie in het seizoen 1994/95.

Het is overigens niet uitgesloten dat Vergoossen toch verbonden blijft aan Fortuna Sittard, maar dan in een rol in de jeugd, die hij best wil combineren met het hoofdtrainershap in Echt.

We wensen Vergoossen veel succes bij EVV, een ploeg die hij tussen 2006/07 en 2009/10, ook al vier jaar trainde.

Bron: EVV Echt / Dagblad De Limburger