Fortuna Sittard heeft vandaag het tot de zomer van 2022 doorlopende contract van hoofdtrainer Kevin Hofland voortijdig beëindigd. De tegenvallende resultaten in het lopende seizoen liggen ten grondslag aan deze ingreep.

Hofland speelde tussen 1997 en 2000 59 duels voor Fortuna Sittard en was tussen 2012 en 2013 directielid bij Fortuna Sittard verantwoordelijk voor technische zaken. Hij keerde in februari 2018 terug bij Fortuna als assistent-trainer naast hoofdtrainer Claudio Braga, die de ontslagen Sunday Oliseh opvolgde. Braga en Hofland leidden Fortuna zonder nederlaag naar de eredivisie.

In de zomer van 2018 vertrok Claudio Braga. Kevin Hofland bleef, maar omdat hij niet over de vereiste papieren beschikte, stelde Fortuna René Eijer aan als hoofdtrainer. Onder Eijer/Hofland bleef Fortuna keurig in de eredivisie.

In de zomer van 2019 vertrok René Eijer. Kevin Hofland bleef, maar omdat hij nog steeds geen hoofdtrainer mocht zijn, stelde Fortuna afgelopen seizoen Sjors Ultee aan als hoofdtrainer. Fortuna vond zich terug op plek zestien toen COVID19 een einde maakte aan het seizoen.

In het huidige seizoen was Kevin Hofland dan voor het eerst officieel hoofdtrainer, Sjors Ultee werd zijn assistent. De clubs en Hoflands ambities waren hoog, maar in de eerste acht competitieduels bleven de prestaties daarbij achter. Fortuna rekent daar nu de hoofdverantwoordelijke op af.

Hofland stond negen duels als hoofdtrainer aan het roer bij Fortuna Sittard en 81 duels als assistent-trainer.

In het kielzog van Hofland vertrekt ook assistent-trainer Kristof Aelbrecht, die zich solidair verklaart. Aelbrecht had ook een doorlopend contract tot de zomer van 2022.

Fortuna hoopt op korte termijn een opvolger aan te stellen voor Hofland.

Bron: Fortuna Sittard