Fortuna Sittard heeft Dominik Vergoossen aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Na vruchteloze onderhandelingen met Henk Duut en daarna met Claudio Braga, heeft Fortuna wel een overeenkomst bereikt met oud Fortunees Vergoossen. Vergoossen wordt dus de opvolger van de naar Almere City vertrokken Jurgen Seegers.

Vergoossen doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en debuteerde voor Fortuna in de eredivisie in het seizoen 88/89 (uit bij FC Twente). Hij zou acht seizoenen in dienst blijven bij Fortuna Sittard, waarin hij in totaal 85 duels speelde (36x eredivisie; 38x eerste divisie; 7x beker; 4x nacompetitie). In die periode degradeerde hij met Fortuna, maar werd hij ook kampioen met Fortuna.

Dat laatste plaatst hem in een select gezelschap, want slechts 21 spelers kunnen zeggen dat ze met Fortuna Sittard kampioen zijn geworden (of te wel 4% van alle spelers die het shirt ooit droegen). Algemeen directeur Ivo Pfennings valt ook in deze categorie.

Na Fortuna speelde Vergoossen nog bij Helmond Sport en Cambuur Leeuwarden om zijn spelersloopbaan te beëindigen bij EVV Echt.

Vervolgens begon hij aan een trainerscarrière in de jeugdopleidingen van betaaldvoetbalclubs (VVV Venlo en Roda JC) en als hoofdcoach in het amateurvoetbal (EVV Echt, RKSV Bekkerveld, Wilhelmina’08 en SV Someren).

Begin dit jaar verlengde hij zijn contract bij SV Someren tot de zomer van 2021. Die functie gaat hij combineren met het aansturen van Fortuna’s jeugdopleiding. In Sittard-Geleen tekent Vergoossen tot de zomer van 2022.

Bron: Fortuna Sittard