Gisteren ontbraken vijf Fortunezen in Duisburg bij het laatste oefenduel: Deroy Duarte, Arianit Ferati, Oğuzhan Özyakup, Dimitris Siovas en Burak Yilmaz.

Over twee weken hervat Fortuna Sittard de competitie met een thuisduel tegen Go Ahead Eagles. Zijn die vijf spelers tegen die tijd weer wedstrijdfit? Met die vraag stapte Dagblad De Limburger op trainer Julio Velázquez af.

Deroy Duarte viel geblesseerd uit in het oefenduel tegen Adana Demirspor en heeft de twee daaropvolgende oefenduels aan zich voorbij moeten laten gaan. Duarte is nog steeds geblesseerd, maar de prognose is dat hij fit zal zijn als de spelersbus van Go Ahead Eagles zich in Sittard meldt op 7 januari, aldus Velázquez.


Blessures bieden ook kansen; Amory Cisse pakte gisteren zijn kans

Arianit Ferati speelde beide oefenduels in Turkije, maar miste gisteren het duel tegen MSV Duisburg. Dat bleek louter een voorzorgsmaatregel. Ferati had de dag voordien een lichte hoofdblessure opgelopen op de training, waardoor hij enkele dagen rust moest nemen. Hij zal er bij zijn in januari.

Oğuzhan Özyakup speelde geen enkel oefenduel in de winterstop (hij deed ook al niet mee in het gewonnen competitieduel in Groningen), maar staat op het punt weer aan te sluiten bij de selectie. Ook hij zal er, behoudens een terugval, bij zijn in januari.

Dimitris Siovas worstelt nog steeds met een nekblessure die hem al maanden min of meer buiten spel houdt. Daar is ook nu na een dikke maand rust nog geen verbetering in gekomen. Vanwege de aard van de blessure, kan Velázquez ook geen prognose plakken op het herstel. Fortuna heeft Stipe Radić gehaald in de winterstop als vervanger.


Dimitris is ondanks de malaise nog steeds goed gemutst

Burak Yilmaz speelde in Turkije zowel tegen Adana Demirspor en de finale van de Titanic Cup tegen Livingston FC, maar miste het oefenduel tegen MSV Duisburg. De spits heeft lichte spierklachten. Dat moet oplosbaar zijn in de komende twee weken.

Kortom, behoudens Dimitris Siovas moet iedereen terug fit zijn begin januari.

Bron: Dagblad De Limburger