Afgelopen week onthulde Directeur Voetbal Sjoerd Ars dat de club nog minimaal vier versterkingen wilt aantrekken. Buiten een centrale middenvelder en verdediger, zijn dat ook nog twee aanvallers. Vandaag geeft Ars een verdere inkijk in Fortuna’s streven invulling te geven aan bovenstaande posities.

Prioriteit nummer één is de positie van centrale verdediger, zo verklaart Ars vandaag in Dagblad de Limburger. Daarvoor heeft de club mogelijk al iemand op het oog, maar veel is onduidelijk.

Voor de positie van centrale middenvelder sprak de club met Welshman Joe Ledley, maar daar is het vooralsnog bij gebleven. Ledley heeft noch toegezegd, noch afgebeld, maar duidelijk is dat de voormalig international wacht op andere (en wellicht betere) opties. Op de achtergrond heeft Fortuna sluimerende interesse in José Rodríguez, maar Rodríguez hunkert ook naar zekerheid en flirt (volgens Spaande media) met zijn oud-club Málaga CF.

Blijven over de twee posities voorin. Afgelopen weet legde Fortuna linksbuiten Jacky Donkor vast voor twee seizoenen. daarmee lijkt één positie in de voorhoede ingevuld.

Voor de andere positie zingt momenteel de naam van Bassala Sambou rond. De 21-jarige aanvaller speelt drie seizoenen bij het Britse Everton FC, kan een nieuw, tweejarig contract bij ‘The Toffees’ tekenen, maar vertrekt en kiest voor meer speeltijd.

Sambou beschikt over een Duits paspoort (hij is geboren in Hannover), maar bezit daarnaast de Ghanese nationaliteit. Uitkomen voor een Duitse club doet de aanvaller niet; hij verhuist op jonge leeftijd naar London. Na het afronden van zijn school kiest Sambou voor Coventry City FC. Op zijn 18e stapt hij over naar Merseyside, waar hij zich aansluit bij Everton U23.

Na een stroeve start met het nodige blessureleed komt Sambou op toeren en wint met zijn teamgenoten tot tweemaal toe de Premier League 2 titel (de Premier League voor U23-teams), maar de stap naar de eerste selectie lijkt toch te groot.

Ook de doelman van Blackburn Rovers FC U23 maakt kennis met Bassala Sambou

Over interesse van andere clubs heeft Sambou niet te klagen, want zo wordt het Zweedse Östersunds FK aan de aanvaller gelinkt en lijkt het er even op dat Sambou voor Preston North End FC tekent. Maar lange tijd blijft het stil rondom Sambou. Ondertussen trok Preston North End FC David Nugent aan als nieuwe aanvalsleider. Impliceert dit dat Sambou op weg is naar Sittard-Geleen? Onduidelijk.

De moeizame zoektocht van Ars heeft ook te maken met spelers die op de nominatie staan te vertrekken, maar nog altijd bij Fortuna rondlopen. Zo leek het er even op dat Djibril Dianessy naar AEK Athene zou vertrekken, maar die transfer ging niet door. Inmiddels is Dianessy teruggekeerd naar Sittard-Geleen en traint weer mee.

Ook Mark Diemers aast op een transfer, maar zo ver is het nog niet. Er was interesse uit het Oostblok, maar Diemers zag een vertrek naar het Roemeense CFR Cluj naar verluid niet zitten.

De komende tijd zal ongetwijfeld meer duidelijk worden over de komst en vertrek van spelers.

Bron: Dagblad de Limburger