Fortuna Sittard heeft vandaag zijn bezwaarschrift ingediend bij de licentie commissie van de KNVB tegen het intrekken van de licentie betaald voetbal.


Kortgezegd zal het er wel op neer komen dat Fortuna Sittard de KNVB verzocht heeft om meer tijd. Wie het verre verleden van Fortuna Sittard vergeet (de club speelt al tien jaar met vuur wat betreft de licentie) en wie het recente verleden meeneemt (er is de afgelopen weken eindelijk zicht ontstaan op beter management bij de club) zal dat een redelijk verzoek vinden. Maar ja, zal de licentiecommissie zo denken? Wie het weet mag het zeggen.

De KNVB staat waarschijnlijk in zijn volste recht om Fortuna de nek om te draaien op basis van het verleden. De club moet vandaag namelijk aantonen dat er een sluitende begroting is voor de komende drie seizoenen, de uitstaande schulden zijn of worden afgelost en het tekort op de lopende begroting gedekt is. Als Fortuna om extra bedenktijd vraagt, zal aan die drie voorwaarden wel niet voldaan zijn. De enige reden waarom de KNVB die extra bedenktijd zou kunnen overwegen, is als Fortuna geloofwaardig kan aanvoeren dat de club binnen afzienbare tijd de problemen wel kan oplossen. Laten we het hopen.

Riccardo Welters